сигурно си чувал за експоненциялност?може би и си чувал за теория на хаоса и ефекта на пеперудата?теоритично пеперуда пърхаща с криле в азия може да доведе до ураган в сащ.... тва е метафорично представяне на ексопненциялно натрупване на събития,водещи до даден ефект,който сам по себе си изглежда невъзможен да се случи.... тва ти е черния лебед...
тва го има не само в "прогнозата за времето" ,въпреки,че от там идва идеята,тва го има в математиката като екпоненциялност,има го в икономиката,има го в биологията..... има го дори в ризънинга на дадено общество......знанието и догматизмите,следващи го са също в много случаи бътърфлай ефект.....
ето ти страничен пример за асоцияция,който на пръв поглед няма нищо общо,но има и то много:
тва ти е като футбола- най известния спорт,цели финансови империи,зависими от него и т.н. .. една химера,едно безсмислие в следствие на гледане на 22 човека как тичат по една топка.....
та антонезаапитай се как това нещо е възможно? и понеже прекалено много си свикнал с този догматизъм на човешката експоненциялна ГЛУПОСТ,представи си,че има световно първенство по НАДПЛЮВАНЕ..... кой ще плювне най далече и кой ще изкара най голяма плюнка.... и от там адидас правят реклама- стоичков е с наще маратонки и за тва плюва най далече,няма да имаш еврофутбол залагания ,а ще имаш евроПЛЮВАЛ,ще имаш и точни резултати,хендикепове.... ,пак бог ще е българин ако "камата" и бъдещия кмет на сливен плювнат най далече в световно по надплюване в сащ,пак ще имаш "стратега от мировяне" ,който разбира се е гениялен,защото е научил НАЩЕ ПЛЮВАЧИ да са едни от най добрите плювачи в света ....
пак ще имаш сашо диковци,която да обясняват с коментари как и защо плювачите плюват и ще се изхранват от "анализи" как да се изнесе езика и да се събере най много плюнка и т.н.
тва сме ние хората,антончо-едно стадо овце..... една кат тръгне на някъде и всички я следват,една кат побегне и всички побягват..... ако питаш едната овца,защото бяга,тя ще ти отговори "ами защото и другите бегат" .... тва е нашия ризънинг!
софистите (явно скитъра не му се занимава с поставени задачи ) са използвали "знай себе си" главно като скрита метафора,внимавай да не станеш жертва на общественото мислене,защото само ще си тичаш,ама в повечето случаи без да знаеш защо.....
или-тва,че стадото мисли така НЕ означава,че тва е вярно,мисли за себе си,не ставай жертва на чужда мъдрост!
после тая мисъл е изчепатена от платонистите,ама тва е друга тема....
та защо ти ги казвам тия неща?
ами защото тва ти е бътърфлай ефекта в социологията,като той е следтвие от психозата от зависимостта на отделния индивид от общото..... както всеки има свой ризънинг,така и цялото стадо има свой ризънинг,който е съвкупност от всичките.....
както ви казах,религия и философия е едно и също нещо,въпреки,че някой не смятат така,както и философията е нищо повече от програма на превръщане на инфото в знание и знанието в мъдрост,въпреки,че никой не смята така.....философите не знаят кво е философията....
знанието е "вярване" ,отъждествяване на инфото по даден начин.... и както футбола ,или в паралелен ан наш свят-надплюването,абсолютно същото е и с религиите-тва е бътърфлайефект,вие му викате "модерно" .... когато нещо стане модерно,тва значи не това,което ти си мислиш,че значи,а значи това,което аз ще ти каза,че значи:
модерно означава,когато една овца побегне и останалите овци побегнат след нея,без да знаят защо тя бяга и без да знаят защо те бягат по нея.... тва е истинската семантика на тази думичка,малко хора я знаят,още по малко хора я разбират,а тези,които я осъзнават,така се възпозлват от нея,че истинските конспирации винаги са пред очите ви,ама никога няма да ги видите,защото сте слепи.ефекта на стадото винаги е бил използван за манипулиране на индивидуалния интелект и винаги ще бъде така,особено ако се вкара и страх,че да бегате,когато ви се каже да бегате.....
значи викаш,будизма е сатаната?щото аз не знам някога някой будист да е извършил нещо лошо и да убил дори и жови същество,ама вас християните не знам по големи главорези от вас.... ти ако знаеш,кажи ми,че да знам и аз.
много хитро са ви вкарали да гледате за "дявола" .... ни ти,ни нирваната помисли над намека ми защо просветения ви казва,че няма истина в християнството,НО всеки християнин е антихрист?
ами вие навсякъде търсите дявола браточка,казано ви е,че ще е някой,който обещава обич и любов,колко е добър,но ще се кланя на символи и ще доведе апокалипсиса.....
крадеца виждаш ли как вика дръжте крадеца,или ти е трудно?ами трудно ти е,дори невъзможно,защото нямаш погледа на просветения:
я да видиме:
христос вика ако имаш две ризи,дай едната на ближния..... папата и кардиналите тънат в разкош,благодарение на подтискане на крепостните селяни и отъждествяване на добро и лошо,че да не си вдигнат бакиите и се самоосвободят.... тва през феодализма..... чудесно раздаване на ризи с поробване.....
ама после става по интересно- иде ренесанса.... с новите геогравски открития се появяват и "разпостранителите" на "вярната религия" ..... знаеш ли как се казват те,антоне? казват се конквистадори.... знаеш ли кво са правели тези война на христа?
ами баж те са антихриста,скрит в дрехите на добродетеля.... нанасят масов апокалипсис по няла африка и америка,избиват и поробват цели народи..... кораби със злато и роби са пътували към "добродетелите" ти .... виждаш ли кой е сатаната,скрит за големия добродетел? а на такива,които се опълчат.. и за тях е имало БОЖИЕ ВЪЗМЕЗДИЕ.... наричали са го СВЕТАТА инквизиция.....
имаш грабители,имаш поклонници на идолизиране на предмети-кръста,дето се кръстиш и иконите знаеш ли,че татковеца ви исусчо ви е казвал,че са грях?
?
избиване на цели цивилизации с цел грабежи на природни блага и всичко това прикрито зад "спасение и помощ" ....
навсякъде гледате да откриете къде е сатаната,ама никога не се сещате да погледнете само на едно място..... а то е точно там където е сатаната!ей за тва просветения вика,че той не е антихрист,но самите християни са антихристите!
мнго логика и истина има в думите му,но не можете да мислите..... дава ви се истината и тя е пред вас,но не можете да я видите.....а и още 100 страници да изпиша с доказателства за това,ти никога няма да вденеш,че точно ти си сатаната .спрямо твоята философия!
тва е бътърфлай ефекта- тва като футбола.... а блаватски спрямо будизма е като християнството спрямо семитството,а нейната последователка бейли ,към блаватски е като исляма прямо християнството......
тва е бътърфлай ефект на разбостраняване на догматизъм,които се натрупва във времето от "последователи" ,неготови за истинското знание!!!!
п.п.
бг църквата анатемосала бялото братство? ми че кат те са сатаната,кво толкова ви направиха,че да донесат апокалипсиса?или да не би да сте се уплашили от конКУРенция по догматизъм,че дянков да почне да дава пари и на тях?