Автор Тема: Новинаров прочете: политика  (Прочетена 1414009 пъти)

Новинаров

• Читател
  • Hero Member
  • Публикации: 39251
    • Профил
Тиха нощ, наистина!
« Отговор #1290 -: 25 Декември, 2011, 17:00:02 »
Тиха нощ, наистина!
http://ivo.bg/2011/12/25/тиха-нощ-наистина/
25 декември 2011, Иво Инджев

Все пак едно реално, осезаемо чудо се сътвори на днешния празник Рождество Христово: но дали го разпознахме? А може да ми се е сторило? Откакто „Радка пиратка” нахлу в живота ни, за първи път на Бъдни вечер беше тиха нощ. Може и да не е била свята за всички, но поне в софийския квартал, в ...
Аз съм робот, не отговарям за действията си.

Новинаров

• Читател
  • Hero Member
    • Профил
До понеделник, в шест часа след края на света
« Отговор #1291 -: 26 Декември, 2011, 08:30:04 »
До понеделник, в шест часа след края на света
http://www.reduta.bg/?p=2196
26 декември 2011, REDUTA.BG

Любослава Русева   В Англия телевизията се появява преди Втората световна, но по време на войната излъчванията спират. След шест години – през юни 1946-а, предаванията отново започват, а първите...

Новинаров

• Читател
  • Hero Member
    • Профил
Datura Stramonium
« Отговор #1292 -: 26 Декември, 2011, 12:10:04 »
Datura Stramonium
http://www.reduta.bg/?p=2202
26 декември 2011, REDUTA.BG

Владимир Шопов Хуан Солер е кмет на мадридското предградие Хетафе и пръв водач в кръстоносния поход срещу един плевел, Datura Stramonium. През август двама тийнейджъри умират на парти в изоставен...

Новинаров

• Читател
  • Hero Member
    • Профил
Колко нова се очертава да е Новата година?
« Отговор #1293 -: 26 Декември, 2011, 12:30:02 »
Колко нова се очертава да е Новата година?
http://ivo.bg/2011/12/26/колко-нова-се-очертава-да-е-новата-годи/
26 декември 2011, Иво Инджев

Коледата мина, но подаръците не секват: дарени сме от откровения на премиера Борисов, опаковани празнично с целофан от самохвалство, през който прозират доста дрънкулки. След като наскоро препоръча на журналистите да си продадат жилищата и да си направят собствени медии, щом толкова искат независимост и свобода на словото, днес той доразви указанията си като избра ...

Новинаров

• Читател
  • Hero Member
    • Профил
Кремъл прогледна: не всички българи са слепи за Белене!
« Отговор #1294 -: 26 Декември, 2011, 20:20:02 »
Кремъл прогледна: не всички българи са слепи за Белене!
http://ivo.bg/2011/12/26/кремъл-прогледна-не-всички-българи-са/
26 декември 2011, Иво Инджев

В руския град Нефтекумск министърът на енергетиката на Русия Сергей Шматко, без да го съзнава, е казал някои обнадеждаващи българските патриоти неща. Цитиран от РИА Новости, той е заявил: „Проектът за строителството на българската АЕЦ ”Белене” се намира в стадий на стагнация и в близките месеци няма перспективи за активизирането му“. И още: ”Много ми ...

Новинаров

• Читател
  • Hero Member
    • Профил
Игор Сергун оглави руското военно разузнаване
« Отговор #1295 -: 27 Декември, 2011, 09:50:03 »
Игор Сергун оглави руското военно разузнаване
http://www.bgsniper.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1579:2011-12-27-07-40-26&catid=1:2010-10-12-20-49-01&Itemid=3
27 декември 2011, БГснайпер

Генерал-майор Игор Сергун е новият началник на руското военно разузнаване, съобщи АФП. Той ще замени 64-годишния Александър Шляхтуров, който е освободен от длъжност и военна служба поради пределна възраст.

Руските медии не съобщават подробности за новия началник на ГРУ. Известно е, че Сергун е шпионин от кариерата. Държавното разузнавателно управление (ГРУ) е най-голямата руска шпионска агенция.Организацията има шпиони из целия свят и е толкова потайна, че няма нито говорител, нито уебсайт.

vsekiden.com

Новинаров

• Читател
  • Hero Member
    • Профил
Ще (ни) бие ли дузпата Борисов и през 2012 година?
« Отговор #1296 -: 27 Декември, 2011, 11:20:01 »
Ще (ни) бие ли дузпата Борисов и през 2012 година?
http://ivo.bg/2011/12/27/ще-ни-бие-ли-дузпата-борисов-и-през-2012-го/
27 декември 2011, Иво Инджев

Няма по-ярко обобщение на отиващата си година от соловата роля на премиера Борисов в комедията с неговите футболни подвизи. В нея има всичко: от възхода му в класацията “Футболист на годината” до падението с неизпълнено обещание от негова страна да „ не скромничи” и да си я вземе. Цикълът „обещание-лъжа”, основна характеристика на властта, възкачена ...

Новинаров

• Читател
  • Hero Member
    • Профил
Пуснаха и последния обвиняем за палежите на коли
« Отговор #1297 -: 27 Декември, 2011, 12:30:05 »
Пуснаха и последния обвиняем за палежите на коли
http://www.bgsniper.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1580:2011-12-27-10-26-09&catid=1:2010-10-12-20-49-01&Itemid=3
27 декември 2011, БГснайпер

Софийският апелативен съд пусна срещу „подписка" и последния обвиняем за палежите на коли в столицата. Юлиан Ковачки е обвиняем за случаите на опожарени автомобили в кварталите „Младост" и „Хаджи Димитър".

Съдът прие, че няма доказателства, които да сочат вината на Ковачки, а решението на първоинстанционния градски съд, с което той остана в ареста за празниците, е неправилно.

Дори представителят на обвинението Юлиана Петкова подкрепи жалбата на адвокатите на Ковачки като каза, че няма основания обвиняемият да остава в ареста. Съдът отбеляза, че показанията на част от свидетелите не доказват авторство на престъплението и не са достатъчни, за да оставят Ковачки зад решетките.

Миналата седмица съдиите пуснаха от ареста другите двама обвиняеми за палежите на коли. Радослав Стоянов беше освободен под гаранция, а Владислав Николов-Куката също се размина с най-леката мярка - „подписка".

За близо два месеца в София бяха запалени над 50 автомобила.

dariknews.bg

Новинаров

• Читател
  • Hero Member
    • Профил
Из празниците на един луд…
« Отговор #1298 -: 27 Декември, 2011, 14:00:04 »
Из празниците на един луд…
http://www.reduta.bg/?p=2206
27 декември 2011, REDUTA.BG

Тони Филипов, д-р Много мислех дали да ви пиша днес. В главата ми едно празнично, едни камбани бият… Даже не бият, а направо думкат. Дум! Дум! Дум! Някъде в областта...

Новинаров

• Читател
  • Hero Member
    • Профил
Залезът на Първанов на Изток от Донду(р)ков
« Отговор #1299 -: 28 Декември, 2011, 11:00:02 »
Залезът на Първанов на Изток от Донду(р)ков
http://ivo.bg/2011/12/28/залезът-на-първанов-на-изток-от-дондур/
28 декември 2011, Иво Инджев

Тази сутрин с ушите си чух, че премиерът Борисов приравни АЕЦ „Белене” по неефективност към несъстоялия се петролопровод „Бургас-Александруполис”. Да, и друг път е правил декларации в тази посока, след което се е отмятал. Но доколкото това негово твърдение днес е последно по време, а и съвпада с разпада на цялата концепция за „големия шлем” ...

Новинаров

• Читател
  • Hero Member
    • Профил
Борисов: “ No More Mr. Nice Guy“!
« Отговор #1300 -: 28 Декември, 2011, 12:50:01 »
Борисов: “ No More Mr. Nice Guy“!
http://ivo.bg/2011/12/28/борисов-no-more-mr-nice-guy/

В една по-развита част от света журналистиката отдавна бива манипулирана от политици и бизнесмени с един много успешен трик: заливат я с океан от информация, в който всеки може да се удави в опит да извади същината от дъното, което обикновено е двойно. У нас същият ефект имат изявленията на Бойко Борисов. Не вярвам да ...

Новинаров

• Читател
  • Hero Member
    • Профил
Потвърждава се правилото „халваджията за арабаджията“
http://ivo.bg/2011/12/28/потвърждава-се-правилото-халваджият/

Правителството на ГЕРБ направи нещо крайно нетипично: „пропусна” да назначи на важна позиция свой човек, подкрепяйки Александър Арабаджиев за нов мандат в Съда на ЕС. В разпространената по този повод официална биографична справка доста подозрително ( особено като за ГЕРБ, които имитират „бойни отношения” с БСП) отсъства най-същественият елемент от отговора на въпроса кой е ...

Новинаров

• Читател
  • Hero Member
    • Профил
„Босовете” на държавата се отчетоха в тв каналите
« Отговор #1302 -: 29 Декември, 2011, 11:00:05 »
„Босовете” на държавата се отчетоха в тв каналите
http://www.bgsniper.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1583:2011-12-29-08-57-31&catid=1:2010-10-12-20-49-01&Itemid=3
29 декември 2011, БГснайпер

Първите хора на властта се отчетоха с напоителни интервюта в тв каналите – за два дни след празниците се изредиха Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Симеон Дянков, Станимир Флоров, Йорданка Фандъкова. Първенците в републиката не си позволиха дълго запразняване като някои от любимите си душеприказчици в телевизиите. Борисов и Цветанов дори се състезаваха за зрителското внимание – интервютата им вървяха директно по конкурентни тв канали в сряда сутринта. Упражнението се повтори в четвъртък – Станимир Флоров и Симеон Дянков се надпреварваха за вниманието на тв публиката. Горката Фандъкова – нямаше шанс. Носовото й мънкане не можеше да спре устрема на тв „звезди” като шефа на ГД БОП и чорбаджията на хазната.

Овациите обра, естествено, Борисов. Оказа се, че разбира и от американски футбол. Редна спомени и за кашишките си години в казармата (по-добре да беше казал – армията...) – картечар бил. Оплака се от авера си Стоян Велчев – взел му бил спешъл грейка, защото нямало друго в момента. Какво да се прави – армейски дружки. Не е ли забавен премиерът?! На неговия фон Цветан Цветанов нямаше как да блесне – а и беше ядосан на Веселин Пенгезов, но сви устни и отсече: няма война между Апелативния и МВР. На другия ден Станимир Флоров го раздаваше доста по-лежерно. Но все пак излезе, че министърът по-добре брои организираните престъпни групи, които били „приведени в известност”. Флоров обаче се издъни – как можа да се отрече от милиционерските години по времето на Т.Ж., любимецът на Б.Б. Не е ли възмутително?!

Симеон Дянков направо разби масоните, окопали се край БНБ – (не)прилагането на регулациите спрямо търговските банки да не би да се договаря на едни тайни места в едни още по-тайни „зидарски” ложи..? Или шепненето в семейство Пръмови е единствената причина да няма пълно щастие за С.Д. в края на годината?! Не е ли сладур Дянков – шегувка се с Пръмови, но не крие, че до 2018 г. Сребърният фонд трябвало да се инвестира, за да се вдигнел и втори стълб в пенсионното осигуряване? Явно освен Б.Б. и С.Д. го вдига яко в правителството – но пък скоро не се е чувало нищо за някоя наточена шефка на кабинета. Дянков изби рибата със свенливостта си – не рачи да зарадва скучаещата между празниците публика с някой и друг виц. Уж много циничен бил – смее ли Дянков да се направи на по-забавен от началника си?   

В сравнение с Борисов, Цветанов, Дянков, Флоров и Фандъкова шефът на НРС, Кирчо Киров, появил се при Мая Костадинова в „Код криминално” беше доста „по-обран”. Няма как – нали не бива от излиза от роля. Но всъщност неговата изява си беше чиста хумореска – снизходителността му към тв водещата бе неотразима. Да не би да беше казал, че „малката групичка от ДС” в НРС, която можело да бъде преброена на две ръце и половина, всъщност е от 15 души, както го устрели вдъхновената тв девойчица?! Киров сучеше лафове на едро за необходимостта от „приемственост” за едно разузнаване, но премълча, че приемствеността от ПГУ на ДС отвежда към ПГУ на КГБ. Вместо това витийстваше за „стратегическите партньори” от САЩ, докато Мая Костадинова го пържеше на бавен огън с убийствената оценка на бившия американски посланик в София, Джон Байърли, за него – „подлизурко”. Какво друго му остава на десар, клел се във вярност на БКП и обслужвал КГБ, освен да се натяга на новите си господари?! (Вълшебна ДС-приемственост има край Б.Б. – Петко Сертов от измишльотина като БОРКОР бе незаслужено пренебрегнат от неустоимата М.К..)

Само Росен Плевнелиев ни липсваше – след „ирландската овчарка” можеше да ни разсмее и с потеклото на Б.Б., да речем. Но пък новоизбраният президент явно не страда от мачо комплекси - сменя памперси и обръща чехлите на властната си съпруга. (Б.Б. защо ли не издигна нея за президент – нямаше да има драма с „ирландската овчарка”?!) Добре е, че Росен Плевнелиев излезе за празниците от Телевизора, но пък отдавна е крайно време да обуздае своенравието на половинката си, за да не срами с претенциите си институцията.

Предновогодишното дефиле на „босовете” на държавата из тв каналите спаси медиите от налазилата ги инфосуша - тв изявите бяха тутакси „размножени” от сайтове, впечатляващи се от властниците. Пак е по-добре в сравнение с някои газети, описващи неволите на непоканени „естрадни звезди”, които щели да си бъдат вкъщи за ЧНГ. Какво да се прави - не са търсени като Васил Найденов. А и не търчат у тях телевизионери с камери като при сестрата на Б.Б. Някои дашни медийни босове може би трябва да се смилят над премиера и да го пощадят поне него на Нова година, ако нямат жалост към публиката. Б.Б. вече им прави несмели намеци – „Признайте, че използвате ефира за ваши цели...”, но явно не успява да резне мераците им да го използват. Нали е с добро сърце и е един скромен, смирен и жертговоготовен за народа си премиер. Не е ли?!

bgsniper.com

Новинаров

• Читател
  • Hero Member
    • Профил
2011-та: годината на сбъднатите вицове
« Отговор #1303 -: 29 Декември, 2011, 15:40:02 »
2011-та: годината на сбъднатите вицове
http://ivo.bg/2011/12/29/2011-та-годината-на-сбъднатите-вицове/
29 декември 2011, Иво Инджев

Краят на годината е време за обобщения.Обичам всяко обобщение, ако е с въображение. А няма по-ярко обобщение от анекдота! И колкото е по-кратък и абсурден, толкова е по-сочен. Така е и с българската действителност. Тя е поредица от сбъднати вицове. Припомнял съм, най-често в края на всяка статия, десетки вицове. Стари или нови- важното е ...

Новинаров

• Читател
  • Hero Member
    • Профил
Изчезналата безследно Мирослава е напуснала сама България
http://www.bgsniper.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1585:2011-12-29-15-41-05&catid=1:2010-10-12-20-49-01&Itemid=3
29 декември 2011, БГснайпер

Изчезналата безследно преди близо два месеца 18-годишна Мирослава Николова от Перник е напуснала сама България. Това е основната версия, по която работи ГДБОП, съобщи шефът й главен комисар Станимир Флоров пред БНР.

"Не говорим за отвличане, независимо от това какво се говори, какво се тиражира в медиите. Дано не се случило най-лошото с момичето. Версията, която желаем да бъде вярна, е, че тя не е харесвала начина си на живот и е решила да живее извън пределите на Република България", заяви Флоров и допълни, че от два месеца няма данни за нея. 

Младата състезателка по таекуон-до изчезна в началото на ноември, след като си тръгнала от тренировка в зала, близо до стадион "Миньор" в Перник. Първата версия беше, че момичето е отвлечено и че похитителите му са поискали откуп от 500 000 лева.

След това се заговори, че Мирослава имала проблемно семейство и не искала да се прибира у дома. Информацията е на нейни съученици от професионалната гимназия по облекло и туризъм “Св. Иван Рилски”, според които майката злоупотребявала с алкохола и момичето нямало желание да се връща вкъщи.

На Коледа сестрата на Мирослава - Елеонора Николова, разказа пред ТВ7, че похитителите били заплашили семейството, че ако не спазват техните искания, ще я убият. Неизвестен глас заявил по телефона на Елеонора, че трябва да изпълняват определени условия, иначе ще я върнат в нарязана на парчета в кутии. Полицията открила, че заплахата е отправена от уличен телефон в центъра на Перник.

Сестрата на Мирослава каза още, че столичните полицаи, пряко ангажирани с издирването на изчезналото момиче, от 3 седмици не си вдигали телефоните или били в отпуск. Единственият човек, който разговарял с близките й бил директорът на Областната дирекция на полицията в Перник.

Мирослава беше обявена за издирване в България и зад граница. Информирани са Интерпол и Шенгенската информационна система. Досега обаче няма данни момичето да е преминало границите на страната.

blitz.bg