Автор Тема: Новинаров прочете: политика  (Прочетена 1414001 пъти)

Новинаров

• Читател
  • Hero Member
  • Публикации: 39251
    • Профил
Освиркват Бойко Борисов в "Арена Армеец"
« Отговор #1260 -: 18 Декември, 2011, 11:00:04 »
Освиркват Бойко Борисов в "Арена Армеец"
http://www.bgsniper.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1565:----q-q&catid=1:2010-10-12-20-49-01&Itemid=3
18 декември 2011, БГснайпер

Премиерът Бойко Борисов бе освиркан при появата си в препълнената многофункционална зала "Арена Армеец" за финалите в Night of the jumps. Министър-председателят е сред специалните гости на шоуто, което ще официализира световният шампион във фрийстайл мотокроса. Освен Борисов, сред гостите са и финансовият министър Симеон Дянков и спортният Свилен Нейков.

Преди старта на атракцията президентът на Комисията по супермото и мотокрос към Международната федерация по мотоциклетизъм (ФИМ) Волфганг Сърб, който също е сред специалните гости на шоуто, връчи официално на Троян, Севлиево и Долна Митрополия награди за организация, инфраструктора и комплексно трасе.

За организаторите на проявата от БФ Мотоциклетизъм явно подобна мащабна проява идва леко в повече, след като така и не успяха да осигурят на журналистите, отразяващи събитието, нормални условия за работа.

Преди финалите лидер в генералното класиране е чилийският състезател Хавиер Вийегас. Южноамериканецът, който се състезава с Yamaha има аванс от 17 точки пред първенеца на планетата за 2008 и 2009 г. Реми Бузар от Франция и на практика е световният шампион в дисциплината.

В София освен въпросителната за титлата, трябва да падне и тази за бронза, като битка за него водят двама испанци - Хосе Миралес и Майкел Мелеро.

За шоуто в "Арена Армеец" пристигнаха още и шампионът за 2010 г. Либор Подмол (Чехия), Давид Риналдо (Франция), Брис Изо (Франция) , Петър Пилат (Чехия), Фабиан Бауерзахс (Германия), Масимо Бианкончини (Италия), Ханес Акерман (Германия) и Джеймс Картър (САЩ).

Преди старта на състезателната част премиера Борисов връчи на състезателите бъклици като дар от домакините на финалния кръг.

offroad-bulgaria.com
Аз съм робот, не отговарям за действията си.

Новинаров

• Читател
  • Hero Member
    • Профил
О(т)свикването на Борисов и антуража му
« Отговор #1261 -: 18 Декември, 2011, 12:00:02 »
О(т)свикването на Борисов и антуража му
http://ivo.bg/2011/12/18/отсвикването-на-борисов-и-антуража-му/
18 декември 2011, Иво Инджев

През изтеклата седмица министър-председателят Бойко Борисов „изнесе” кабинета си в Пловдив и вдигна топката на желаещите да го освиркат за втори път публично в този град. Преди беше от футболна агитка, а този път- от пенсионерска. Това нямаше как да бъде скрито от камерите и микрофоните, които следват най-одумвания политик. Като става дума за „най” ...

Новинаров

• Читател
  • Hero Member
    • Профил
Хавел си отиде- на кого ни оставя?
« Отговор #1262 -: 19 Декември, 2011, 00:40:01 »
Хавел си отиде- на кого ни оставя?
http://ivo.bg/2011/12/19/хавел-си-отиде-на-кого-ни-оставя/
18 декември 2011, Иво Инджев

Вацлав Хавел си отиде. Какво остава? Питам наивно като детето, което от най-ранна възраст се чудеше защо цветята биват полски, но никога чешки. Нещо лично:чешкото беше навсякъде в детството ми. Включително в детската ми градина, която днес е ресторант „Чешкия клуб” в София. Ако не е ясно, да обясня: в София имаше чешка детска градина ...

Новинаров

• Читател
  • Hero Member
    • Профил
Ако Борисов беше гинеколог…
« Отговор #1263 -: 19 Декември, 2011, 09:50:03 »
Ако Борисов беше гинеколог…
http://ivo.bg/2011/12/19/ако-борисов-беше-гинеколог/
19 декември 2011, Иво Инджев

Колкото по упорито продължават палежите на коли, колкото повече се разраства и географията на пожара, толкова повече си мисля, че се отдалечаваме от хипотезата за някаква масова пиромания, обсебила нацията. Това е форма на бунт. София, както при всички социални вълнения, гори приоритетно. Пламъците обаче лумнаха в Перник, Стара Загора, Бургас, а през изминалата нощ- ...

Новинаров

• Читател
  • Hero Member
    • Профил
Из делниците на един луд (12-16 декември)
« Отговор #1264 -: 19 Декември, 2011, 10:50:04 »
Из делниците на един луд (12-16 декември)
http://www.reduta.bg/?p=2106
19 декември 2011, REDUTA.BG

Тони Филипов, д-р Понеделник, 12 декември Да почнем с празниците. „Дейли мейл” съобщава, че на пазара в САЩ пуснали прахче срещу махмурлук “Blowfish”. За 15 мин. премахвало мъчителните болки и неразположението,...

Новинаров

• Читател
  • Hero Member
    • Профил
Станишев: Много сенчести фигури искат да управляват, но без да носят отговорност
http://www.bgsniper.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1567:2011-12-19-12-42-33&catid=1:2010-10-12-20-49-01&Itemid=3
19 декември 2011, БГснайпер

И във Варна, както и в цялата страна, има много сенчести фигури, които искат да управляват, но без да носят отговорност. Ние от БСП се стремим ясно да се противопоставим на формите на влияние върху политиката. Показваме категорично това във Варна, като не само, че сме единствената опозиция на кмета и ГЕРБ в града, но и предлагаме добри решения за бъдещето. Трябва да сме в кондиция за предстоящите след година и половина избори, защото сегашното управление замазва очите на хората с пропаганда, рязане на ленти и реторика, а всъщност е политически безсилно. Това коментира в отговор на въпроси на „БГ снайпер“ лидерът на „червената партия“ и президент на Партията на европейските социалисти, Сергей Станишев. По думите му, управлението на критикуваната в миналото тройна коалиция е било много по-прозрачно от това на ГЕРБ, които са спечелили изборите с 39 % от гласовете на избирателите, превземайки всички власти и сключвайки тайни договорки в парламента.

Що се отнася до премълчаното от редица медии освиркване на премиера Бойко Борисов в зала „Арена Армеец“  в София, Станишев коментира, че вероятно хората реагират така, защото животът им става все по-тежък и труден. „Хората действително мизерстват и няма да се изненадам ако се стигне до предсрочни парламентарни избори или се организират така наречените „гладни бунтове“, заяви още във Варна лидерът на БСП. Попитан за реакцията на Румен Петков при освиркването в зала „Армеец“, той коментира, че вероятно съпартиецът му и ексминистър на вътрешните работи е защитил министър-председателя заради конкретната ситуация, а и заради ангажираността си към спорта.

По отношение на местната политика, Станишев заяви пред варненските медии, че заварва града след изборите в не много блестящо състояние. Според него, морската столица е изпаднала в икономически и социален упадък, а вина за това имат управляващите от ГЕРБ и кметът Кирил Йорданов. Нещо повече, предателят на БСП коментира, че градоначалникът на Варна е като софийската си колежка Йорданка Фандъкова – и двамата биват наставлявани от кметове в сянка. Станишев дори упрекна Кирил Йорданов, че сякаш все още е в отпускарски сезон, а не се работи активно за преодоляването на проблемите на града си, сред които на първо място е безработицата.

В изложението си пред медиите, „червеният“ лидер засегна също и темата за кандидатстването на Варна за европейска столица на културата. Според него, развитието на града в тази насока също е спряло, тъй като не се прави нищо за подобряване на базата, която евентуално ще посрещне след седем години културтрегерите от цяла Европа. „За да бъде Варна ефективен кандидат трябва да покаже отношение към културата, а всъщност състоянието на културните институции е плачевно“, добави още Станишев.

Пред Варненските медии той съобщи и, че вчера е избран нов председател на структурата на партията в областта. Новият областен лидер на БСП във Варненско е Красимир Янков. Той е препоръчан лично от предшественика на поста, Боян Димитров. „Нужни са ни нови, млади и енергични лица. Очаквам градската и общинската структури да работят в добър екип. Общините в областта са различни и затова трябва да се разпределят добре ролите, за да укрепваме“, каза при представянето на новия председател Станишев.

Председателят на градската структура на БСП, Борислав Гуцанов пък обяви, че на следващата сесия на Общинския съвет на Варна, партията ще предложи инициирането на референдум по темата за шистовия газ.
bgsniper.com

Новинаров

• Читател
  • Hero Member
    • Профил
Що е ефектът „Бам!“ и има ли почва у нас
« Отговор #1266 -: 20 Декември, 2011, 08:20:04 »
Що е ефектът „Бам!“ и има ли почва у нас
http://www.reduta.bg/?p=2122
20 декември 2011, REDUTA.BG

Любослава Русева Покойният президент на Туркменистан Сапармурад Ниязов, самопровъзгласил се за Туркменбаши, т.е. за Баща на туркмените, беше обявил извън закона всички инфекциозни заболявания, в този число холерата и СПИН-а....

Новинаров

• Читател
  • Hero Member
    • Профил
Преподписването на европейската застрахователна полица
http://www.reduta.bg/?p=2127
20 декември 2011, REDUTA.BG

Владимир Шопов Понякога важни политически моменти остават затъмнени от прожекторите или от злоупотреба със завишени очаквания. Последният европейски съвет е жертва и на двете, макар да прави интеграционен скок. Този...

Новинаров

• Читател
  • Hero Member
    • Профил
Павел Димитров: Не съм кмет в сянка!
« Отговор #1268 -: 20 Декември, 2011, 10:20:04 »
Павел Димитров: Не съм кмет в сянка!
http://www.bgsniper.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1568:2011-12-20-08-10-30&catid=1:2010-10-12-20-49-01&Itemid=3
20 декември 2011, БГснайпер

В понеделник експремиерът Сергей Станишев пласира остра интрига между кмета на морската столица, Кирил Йорданов, и лидера на ГЕРБ-Варна, Павел Димитров. В експозето си по време на пресконференцията във Варна председателят на БСП заяви, че истинският кмет на града е Павел Димитров – „кмет в сянка”. Кирил Йорданов бе обявен за вечен отпускар – „Да ви е честито!”, вметна саркастично Станишев. Според местния червен шеф, Борислав Гуцанов, ръководството на варненските гербаджии е решило да дублира медийното мероприятие на БСП-Варна, насрочвайки брифинг само половин час след старта на пресконференцията на Сергей Станишев.

Немалка част от репортерите все пак успяха да хванат края на брифинга на Павел Димитров и Свилен Крайчев. „Босът” на варненските гербаджии отрече да е „кмет в сянка”. Павел Димитров е узвим за подобна интрига, тъй като дълго време бе фаворит на ГЕРБ-Варна за кандидат-кмет – до 30 май т.г., когато готвеше пресконференцията за обявяване на кандидатурата си на 31 май. Бойко Борисов реши да се откаже от този вариант. На 30 май П.Д. все още бе под въздействието на разочарованието. Но на 31 май показа завидно хладнокръвие пред репортерите. За около месец успя да пренастрои работата на екипа си и неговите верни кадри усърдно и лоялно започнаха да работят за партийния кандидат – Кирил Йорданов. Така К.Й. спечели своя четвърти пореден кметски мандат. Е, след изборите Павел Димитров все пак боцна лекинко получилия рекордните (ако не се брои първата победа на Христо Кирчев на 13 октомври 1991 г., когато синьото цунами помете кандидатката на БСП-Варна) повече от 70 000 гласа на втори тур Йорданов, подмятайки, че ГЕРБ-Варна е щяла да спечели още на първи тур с друг кандидат. Всъщност Сергей Станишев не може да не е наясно, че кметът се ОТЧИТА ЛИЧНО на приятеля си-премиер и явно целеше да заформи бъркалка в карето Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Павел Димитров и Кирил Йорданов.

В понеделник се оформи и друга интрига – до Павел Димитров седеше Свилен Крайчев, който бе най-яркият противник на кандидатирането на Кирил Йорданов от ГЕРБ. Крайчев бе видимо смутен. Всъщност това бе първото му явяване пред журналисти заедно с Димитров след изборите. Нямаше как да не се притесни от ироничния ни взор Свилен Крайчев – нали точно чрез нас предаде на Кирил Йорданов и съдия Петър Йорданов (бащата на кмета) надписани екземпляри на програмката си – „С уважение...” и т.н. (Стори това веднага, след като приключи пресконференцията си подир загубата от Кирил Йорданов на първи тур през 2007 г.) Докато беше действащ заместник-кмет, Свилен Крайчев нито веднъж не скочи срещу шефа си.

Всъщност притеснението на Крайчев даде възможност на Димитров да прикрие смущението си. Нещо повече. След края на брифинга Павел пласира по обичая си остра атака срещу наше смирение – пак нещо сме били писали против него. (Очевидно след летните ни акции през 2007 г. срещу него сме му слабост...) Е, сетне ни пожела щастливо посрещане на Рождество Христово и Нова година. Лоялните му съратнички Роза, Надя и Милена – „желязната троица” на П.Д., след няколко дни ще го ударят „на уволнение” – коя отново към Австрия (на 9 януари във Виена Роза ще празнува „ЧРД” при щерката-студентка, а Надя и Милена ще радват половинките си, подшушна под секрет Димитров), коя към родните курорти. Но на 16 януари Павел Димитров отново ги свиква под знамената.

На фона на рутинните активности на варненските гербаджии инвазията на Сергей Станишев и екипа му нямаше как да не впечатли основните фигури на варненската политическа сцена - повечето от тях не бързат с изводите. Но е ясно, че с интерес ще следят развитието на събитията – „мачът” между Георги Първанов и Сергей Станишев на разкаляния варненски терен се очертава много завързан. Но както казва червена легенда като Аврам Тодоров – „Ние може да се караме преди избори, но на парламентарни вотове се обединяваме.” Да видим...

bgsniper.com

Новинаров

• Читател
  • Hero Member
    • Профил
Президентско морално харакири с мечове
« Отговор #1269 -: 20 Декември, 2011, 16:10:02 »
http://ivo.bg/2011/12/20/президентско-морално-харакири-с-мечо/
20 декември 2011, Иво Инджев

На прощаване раздавачът на ордени Първанов е сколасал да връчи един и на своята институционално дясна ръка, номинираният от левицата за поста му вицепрезидент Ангел Марин. За предстоящото събитие беше съобщено като намерение, но някак премина без фанфари. Едва днес от публикация в Държавен вестник става ясно, че деянието е консумирано. УКАЗ № 252 На ...

Новинаров

• Читател
  • Hero Member
    • Профил
Борисов прави показно на Сидеров
« Отговор #1270 -: 21 Декември, 2011, 10:50:03 »
Борисов прави показно на Сидеров
http://www.bgsniper.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1569:2011-12-21-08-46-50&catid=1:2010-10-12-20-49-01&Itemid=3
21 декември 2011, БГснайпер

Ден след острата атака на Волен Сидеров срещу Бойко Борисов още четирима депутати напуснаха парламентарната група на „Атака”. Кофти ден избра лидерът на „Атака”, за да провокира Бойко Борисов. Разбира се, Сидеров ще отрича пряка връзка между неговите остри изказвания срещу Борисов и организираното напускане на неговата група. Естествено, Борисов също няма да налива масло в огъня на „конспиративните теории”, но напускането на четиримата бе обявено сред заседанието на Изпълнителната комисия на ГЕРБ във вторник, напомнят мнителни поне колкото Бойко Борисов депутати. Да не би пък лидерът на ГЕРБ да иска да зарадва Георги Първанов на изпроводяк, поднасяйки му на тепсия В.С., гаргарят се участници в Изпълнителната комисия на ГЕРБ, потърсени за коментар.

Налице е показателно сравнение - след като Яне Янев определи Бойко Борисов като „природно явление”, организационната ерозия в РЗС спря. Като по сигнал. В сряда и Цецка Цачева се обади - парламентарната група на „Атака” била напусната от нови четирима депутати. Така тя вече е на ръба – само още един депутат да напусне и Волен Сидеров ще остане без парламентарна група. Това ще повлече след себе си загуба на парламентарни привилегии. Точно такъв като Волен Сидеров ли ще остане невъзмутим при подобно развитие на събитията? А то е ужасяващо за него – партията му изчезва. „Атака” се срина на изборите. Мачкат я в парламента. Шок и ужас!

Сидеров се провали. Той изглежда приключен, раздуват депутати от БСП, които следят събитията отблизо. Червените вече се точат да усвоят вота на „атакистите” – „зелените чорапчета”, крайнолевите избиратели, социално слаби. Но загубата за „Атака” все още не е печалба за БСП. А и РЗС има апетити към този електорален корпус. Да не говорим за амбициите на гербаджиите да си осигурят още повече контролиран вот, овладявайки на макс „зелените чорапчета” – бивши военни, полицаи и прочие.

През последните няколко дни някои много бързо отписаха Бойко Борисов – освиркван бил и т.н., но когато лидерът на ГЕРБ се оттегли зад кулисите за известно време, винаги след това има някой „изненадан”. Преди време беше Яне Янев. Сега е Волен Сидеров. Ако Сидеров се опита да истеризира обстановката, раздухвайки ролята на Бойко Борисов в неволите си, ще утежни положението си. (Не че Сидеров не е наясно кой му мъти водата – но едва ли трябва да писка...) Лидерът на „Атака” вероятно има основания да подозира Б.Б. в злонамереност. Може да дофантазира сюжета, включвайки в сценария и американските поръчители, но това няма да промени нищо към по-добро за него. Сигналът към бизнесмените, които дават парички на партийни босове за избори (и не само), вече е даден – „атакистите” не влизат в Схемата. Субсидията няма да стигне доникъде на Сидеров. Ако иска да запази поне минимални шансове за следващия парламент, той трябва да обикаля страната постоянно – за това са нужни много парици.

Не е добро положението на Сидеров. Заформиха му „сандвич” – руските покровители се оттеглиха, залагайки на бивши партньори на лидера на „Атака”, а янките в София отдавна работят, за да бъде отстранен В.С. от политическия „елит”. Предстоящият партиен форум на „Атака”  няма да промени ситуацията към по-добро за Сидеров – той все повече ще се превръща в бутафорен партиен водач. Апропо – щом като политически „смелчаци” като Цвета Георгиева и Димитър Карбов, депутати, избрани чрез листата на „Атака” от Варна, вече напуснаха корабчето на В.С., няма нужда да се оглеждаме за още... Преди варненските депутати да се изнижат геройски, пардон, от „Атака” се отказа знакова фигура като Дидо Дънката. Както казват мъдрите евреи – „Каквото и да ви говорят, на финала винаги става дума за пари.” (В случая с В.С. – и за жени...). А Сидеров тепърва ще бере ядове и за субсидията – бизнесмените отписаха „Атака”.

bgsniper.com

Новинаров

• Читател
  • Hero Member
    • Профил
Меглена Кунева се самоописва като „алтернатива”
« Отговор #1271 -: 21 Декември, 2011, 12:00:12 »
Меглена Кунева се самоописва като „алтернатива”
http://www.bgsniper.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1571:2011-12-21-09-58-55&catid=1:2010-10-12-20-49-01&Itemid=3

Меглена Кунева се опитва да се впише в предстоящото пренареждане на ”елитните”, докато се самоописва като „алтернатива”. Кунева е свързана със Симеон. Тя е наясно с корпоративните „родилни петна” на НДСВ. Не е неинформирана и за масонските контакти на покровителя си. Но отдавна не разчита само на Симеон. Кунева си плете кошничката, шетайки сред котилото на „влиятелните приятели”. Така нейни мастити фенове наричат Жозе Барозу и Джеймс Пардю. Активен член на екипа на сегашния американски посланик в София коментира, че Кунева вече се виждала като бъдещ премиер на страната. Но според приятеля на знакова фигура за амбасадата на янките като Роди Мур, който вече не е в тази игра, Меглена Кунева трудно ще успее да вдигне „вълна” като Симеон и Борисов. Политическите съветници на шефа на амбасадата следят изкъсо активностите на „царската” любимка. Някои сред тях смятат, че тя може да играе ключова роля при съставянето на следващото правителство, ако си изиграе добре картите.

Големият проблем на Меглена Кунева ще бъде „съчетаването” в образа й на чиновническото й минало в евроструктурите, реализирано чрез класическа лидерско-клиентелистка партия като НДСВ, и сегашната претенция да се вживее в ролята на носител на промяна и алтернатива. Меглена Кунева ще трябва да каже ясно дали се разграничава от самомнителната арогантност на такива като Милен Велчев, чиито съмнителни финансови операции ще трябва да изплащаме. Бойко Борисов няма да пропусне да се възползва от тази възможност за контраатака. Кунева може да отвърне – главният секретар на МВР координира работата на спецслужбите и е трябвало да бди, ако е имало нечисти схеми при операцията по външния дълг. „Бойко” ще върне „ресто” – ще се оправдае със Симеон и т.н. И ще се оформи мазало – протежета на „царя” ще се замерят с обвинения. Меглена Кунева няма как да се разграничи от провала на НДСВ – тази партия изчезна. Балонът се спука. Как да надува Кунева сега нов балон, без да се е разграничила от клиентелистките практики по времето на Симеон. Досега тя не смее да шукне за „царя”...

В същото време шетливи „социолози” вече обработват „публиката”, припомняйки, че икономическата конюнктура по времето на Симеон е била направо суперска, а Меглена Кунева имала основна роля в „либералната пиаска”. „Царската” фаворитка се разполага в политическия център. Мира Радева преди дни обяви гръмогласно, че „центърът” е изтикал към периферията „левите” и „десните” проекти. Политическият глацис за Меглена Кунева е системно разчистван от подръчните „социолози”. Те се опитват да я вкарат в сценария на „самосбъдващото се пророчество”. Обаче лошо – чуваме от оплакващи се, че М.К. не била много щедра към обслужващите я. Докога ли „социолозите” ще я обгрижват, ако корпоративните й приятели не развържат кесията, подхвърлят наши приятели в едно от двете най-големи посолства в София.   

За Кунева има и друго предизвикателство – как да се справи с напъните на онази „окаяна сбирщина привилегировани страхливци” (Ралф), която иска да реализира икономическите си и политически интереси този път чрез нея. Корпоративни пиари вече са получили поръчка да работят за Кунева. Но това едва ли ще я спаси, когато й се наложи да се срещне с „тълпата” – като на Борисов, да речем. Как ли ще реагира крехката Кунева, когато я освиркат за пръв път?! Или тя наистина вярва, че не могат да й спретнат подобно „шоу”? Ще успее ли Кунева да капитализира планираните предимства – тя е „бяла и добра” (нищо, че всъщност е силно мургава...), а Б.Б. вече е набутан в образа на „политик-силовак”; тя говори перфектно чужди езици, а „Бойко” е обречен да разнася онази кутия с изписани на листчета думички, за да се научи да поздравява „елитните” си партньори; тя е образована, дисциплинирана и възпитана, а „Бойко” бърбори как да коли прасета било един от начините да се докаже като мъж.

По тази пиар-схема вероятно трябва вероятно да се произнесе СЕМ, ех – да не се окаже, че някои медийни дружки на Б.Б. всъщност работят срещу него, обиждайки „селяните от провинцията”, които могат да се възторгват от клането на прасета, и настройвайки срещу него „елитните софета”, пращаайки ги в обятията на М.К. Е, „Бойко” може да е спокоен –  в „двумилионна” София (такава е тя само в неговите фантазии) столичани са много повече от кореняците-софиянци (да не говорим, че при Освобождението София е била кално петхилядно село в сравнение с Русе и Варна, които са имали почти 20 хиляди жители и са били проспериращи пристанищни градове за онова време) и той има всички шансове да се противопостави на многоучената Меглена.

Да не се шашка Гого, но у нас припознаващите такъв като „Бойко” за свой са все още много повече от идентифициращите се с образа на Меглена. Кунева може да успее да прибере парченца от електоралната Баница на „Бойко”, ако разшири влиянието си в образованите слоеве в големите градове, превърнати чрез изборната машина на Цветан Цветанов в бастиони на ГЕРБ на местния вот. До парламентарните избори Меглена трябва да направи поне още четири големи обиколки из страната и да изгради своя ефективна Мрежа. Иначе е обречена да играе спомагателна роля при съставянето на правителство след изборите – няма да преуспее много само с шекерени интервюта при възторжени тв създания като Цветанка. И освен местните теми ще трябва да събере кураж да се произнася смело и компетентно и по мащабни проекти – „Белене”, шистов газ и прочие. „Бойко” ще бъде много удобен за атака след преизбирането на Путин, но на Меглена трябва да й стиска за подобно упражнение. Досега не е дала основание да смятаме, че е петимна да влезе в такава Игра. Но как иначе ще убеди българите и „елитните”, че е готова да бъде премиер на България – успешен премиер. Как?! 

bgsniper.com

Новинаров

• Читател
  • Hero Member
    • Профил
« Отговор #1272 -: 21 Декември, 2011, 13:00:04 »
http://www.bgsniper.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1572:2011-12-21-10-52-21&catid=1:2010-10-12-20-49-01&Itemid=3

На прощаване раздавачът на ордени Първанов е сколасал да връчи един и на своята институционално дясна ръка, номинираният от левицата за поста му вицепрезидент Ангел Марин. За предстоящото събитие беше съобщено като намерение, но някак премина без фанфари. Едва днес от публикация в Държавен вестник става ясно, че деянието е консумирано.

УКАЗ № 252
На основание чл. 98, т. 8 от Конституцията на Република България
ПОСТАНОВЯВАМ:
Награждавам о.р. генерал-майор Ангел Иванов Марин – вицепрезидент на Република България, с орден „Стара планина“ първа степен с мечове за изключително големите му заслуги към Република България.
Издаден в София на 9 декември 2011 г.
Президент на републиката: Георги Първанов
Министър-председател: Бойко Борисов
Подпечатан с държавния печат.
Министър на правосъдието: Диана Ковачева

Закичването на о.р. Марин, уволнен от предишния президент Стоянов за непочинение, е обосновано с това, че „като офицер Марин е имал значителен принос за изграждането и развитието на Сухопътните войски в Българската армия, а като вицепрезидент – и за работата с българите, живеещи извън пределите на страната. Той е един от инициаторите и активен участник в определянето и прилагането на новите приоритети в политиката на държавата и обществото за приобщаване на сънародниците ни зад граница, е един от мотивите за награждаването.”

Разжалваният за публична антинатовска агитация генерал Марин не само беше награден с вицепрезидентски пост след това в тандема си с Първанов, който се перчи със заслуги за присъединяването на България към пакта, но и получава от него орден. С мечове!

Морално харакири с мечове! От това по-символично умиране на последното съмнение за същността на президентското лицемерие, не може да се измисли.
ivo.bg

Новинаров

• Читател
  • Hero Member
    • Профил
На умряло Дуче премиерът „нож вдига“
« Отговор #1273 -: 21 Декември, 2011, 14:30:02 »
http://ivo.bg/2011/12/21/на-умряло-дуче-премиерът-нож-вдига/
21 декември 2011, Иво Инджев

В деня, когато прогнозата ( на самия Волен Сидеров) за нов отлив на депутати от парламентарната група на „Атака” се сбъдна и представителството на партия в НС застана на ръба на оцеляването, премиерът Борисов изрази презрение към умиращия субект на неотдавнашното му ухажване. „Отдавна не се интересувам от тази партия. Не ги следя. Хайде да ...

Новинаров

• Читател
  • Hero Member
    • Профил
« Отговор #1274 -: 21 Декември, 2011, 16:40:04 »
http://www.bgsniper.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1573:2011-12-21-14-30-50&catid=1:2010-10-12-20-49-01&Itemid=3

В деня, когато прогнозата ( на самия Волен Сидеров) за нов отлив на депутати от парламентарната група на „Атака” се сбъдна и представителството на партия в НС застана на ръба на оцеляването, премиерът Борисов изрази презрение към умиращия субект на неотдавнашното му ухажване. „Отдавна не се интересувам от тази партия. Не ги следя. Хайде да не им давам оценка“, обяви Борисов.

Колко отдавна, питам обаче аз- откакто се намери друга патерица на парламентарното му мнозинство ли? Защото преди това Борисов се интересуваше да запази безрезервната подкрепа на „Атака” и само намирането на резервна гума за своята машина за гласуване в парламента преобърна каруцата на неговото „уважение” към Волен Сидеров, заявено многократно и публично буквално допреди дни и седмици.

Да, Борисов може и да не се интересува вече от битата карта- можем само да гадаем до каква степен в биенето й има заслуга самият той, както жално твърди напоследък крепителят на парламентарното му мнозинство Волен Сидеров. Но доста хора със сигурност се интересуват от злоупотребата с власт, благодарение на което Сидеров се измъкваше сух от водата в ситуации, когато някой не толкова важен за самия Борисов български гражданин щеше да загази здраво.

Какъв ресурс например употреби държавата да спаси Сидеров от германското правосъдие след онзи инцидент, когато на територията на германските авиолинии Сидеров предизвика скандал, достатъчен да вкара в затвора всеки простосмъртен. Само че Волен тогава не беше простосмътрен, а „богоизбран” – избрал го беше за съюзник богът на политика у нас, известен като ББ.

Малката подробност, че Сидеров не е бил пасажер, пътуващ с някаква поверена му от държавата мисия и не е имал никаква формална дипломатическа защита, но така и не беше предаден на германските власти ( а те май дипломатично са се съгласили да не настояват много категорично за това) води до единствено възможния извод: зад безобразието на българския гражданин явно е застанал единственият, който може да го извади от затъване в евентуален съдебен процес, който в Германия не би могъл да контролира.

Така че днешната позиция на Борисов никак не съвпада с вчерашната. Тя е поучителна за всеки, който се съюзява с него и разчита на защита му.

Премиерът щеше да звучи искрено в днешното си презрение към низвергнатия, употребен доскорошен свой помагач, ако беше го атакувал от принципни позиции. Не го направи на и след 19 февруари тази година, когато Сидеров и щурмоваците му оскверниха с крясъци, агресивно поведение и нарушаващи конституцията речи на верска и расова омраза пред паметника на Апостола в София. С мълчанието си Борисов, както и цялата му подчинена по веригата машина на поверената му държава, барабар с медиите й, станаха на практика съучастници и подстрекатели на Сидеров. Окуражен, той премина от думи към дела, предизвиквайки срамния бой пред джамията в София, а след това се опита да си погрее рейтинга и на пожара от Катуница.

Каквото и да се случи сега с оредяващите редици на атакистите, които напускат потъващия кораб на вожда си, усещането за закъснялото „осъзнаване” на Борисов за същността на тази партия, която вече не го интересувала, е като за лицемерие от класически тип. Защото е лесно сега на „умряло Дуче” нож да вдига!
ivo.bg