Автор Тема: Новинаров прочете: политика  (Прочетена 1414002 пъти)

Новинаров

• Читател
  • Hero Member
  • Публикации: 39251
    • Профил
Британия временно се качи на редута
« Отговор #1245 -: 15 Декември, 2011, 16:00:09 »
Британия временно се качи на редута
http://www.reduta.bg/?p=2065
15 декември 2011, REDUTA.BG

Владимир Шопов Драматичният ход на Дейвид Камерън с ветото на новия европейски фискален пакт отива отвъд най-острите сблъсъци на Великобритания със съюза и повдига въпроса за нейното членство. На най-различни...
Аз съм робот, не отговарям за действията си.

Новинаров

• Читател
  • Hero Member
    • Профил
Путин страда от мания за величие: имитира Борисов
« Отговор #1246 -: 15 Декември, 2011, 18:30:02 »
Путин страда от мания за величие: имитира Борисов
http://ivo.bg/2011/12/15/путин-страда-от-мания-за-величие-имити/
15 декември 2011, Иво Инджев

То бива мания за величие, но чак пък да се прави на Бойко Борисов… Съдете сами как се е самозабравил руският премиер Владимир Путин с напъните си да имитира нашия премиер. При първия порив на вятъра на промяната в неговата империя той се огъна и взе да плаши руските граждани, че ще ги лиши от ...

Новинаров

• Читател
  • Hero Member
    • Профил
Жален й татко на българската журналистика
« Отговор #1247 -: 15 Декември, 2011, 22:40:02 »
Жален й татко на българската журналистика
http://ivo.bg/2011/12/15/жален-й-татко-на-българската-журналис/
15 декември 2011, Иво Инджев

Бойко ми е свидетел , ако чете този блог или му докладват ангелите (тело)хранители ( а медийните му ангели са слаби и може да са проявили и такава слабост), че направих (не)възможното да не коментирам най-коментираната тема във връзка с така наречената журналистика у нас от около седмица насам. Просто не искам да се връщам ...

Новинаров

• Читател
  • Hero Member
    • Профил
„Тоя става, тоя става, сладко да ме наранява…”
« Отговор #1248 -: 16 Декември, 2011, 08:10:03 »
„Тоя става, тоя става, сладко да ме наранява…”
http://www.reduta.bg/?p=2068
16 декември 2011, REDUTA.BG

Цветозар Томов Това пее чалгаджийката Галена в хита си „Тоя става”. Признавам си, че когато слушам чалга, ми се повдига. Поради това слушам само по принуда, само когато няма как...

Новинаров

• Читател
  • Hero Member
    • Профил
Некои съображения за спиране на палежите
« Отговор #1249 -: 16 Декември, 2011, 09:30:04 »
Некои съображения за спиране на палежите
http://www.bgsniper.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1561:2011-12-16-07-29-22&catid=1:2010-10-12-20-49-01&Itemid=3
16 декември 2011, БГснайпер

Приветствам с две ръце и с част от краката си идеята на партийно- държавното ръководство да се криминализира пренасянето на бензин в бутилки, за да се предотвратят палежите на автомобили, превърнали се във всекинощие в нашата родина.

Защо и с част от краката, ще попитате? Много просто, защото съм с единия крак в затвора. С другия смятам да докуцукам до моя личен склад със запалителни вещества, преди да са ме тикнали в дрънголника за антидържавна, организирана престъпна дейност. Организиран човек съм и си организирам запаси от сух и течен спирт за горене, бутилка с газ ( малка за алтернатива при спиране на тока и голяма за отопление при липса на парно). Освен това, признавам, на няколко места съм скрил със собствените си длани и пръсти кибрит, че и свещи дори, с цел да ги намирам опипом на тъмно. Отпечатъците ми са навсякъде! Ако ме пипнат и ми направят натривки, като нищо ще ми натрият носа като опасен пироман.

Имах идея, след като се замогна от писане в блога, някъде след няколко години спестяване, да си купя…бензинова резачка за дърва за огрев. Но както ще се убедите от предложенията ми, тази престъпна нагласа в болното ми пироманско подсъзнание сама по себе си ще отмре.

Сега разбирам какви престъпни наклонности дремят в мен и се покайвам. Обещавам да се откажа от опасното си противодържавно намерение- спирам да спестявам за резачка. Иначе рискувам да ходя с нея до бензиностанцията ( нали ще е забранено да си нося бензин в бутилка, в бидонче, в буркан, бъчонка, ваза или други потенциални буквално бомбастични средства за осъществяване на палежите). Вече чувам във въображението прокурорския глас да нарежда „пироман, мръсен, на колене – авторитетът на властта ли се готвиш да палиш?!”.

А и самото признание, че имам резачка, веднага ще прати специалните части по петите ми ( и двете ахилесови при такава недвусмислена улика) . То е ясно: който има бензинова резачка, трябва да бъде отрязан като тумор от обществото. Колкото и да обясняваш, не ставаш: бензинова(!) резачка за мирни цели поначало е блъф за прикриване на стаена агресия, подобен на американска система за противоракетна отбрана (уж) срещу Иран.

Като съвестен гражданин смятам да издам на властта селяните ( и онези гадове, гражданята, които имат вили и се подмазват на селячеството за разни продукти). Възползвайки се от предизборното благородство на премиера Борисов, който с правешко-царски жест спаси селяните от акциз върху казаните с домашна ракия, ненаситните производители на джибри варят пърцуца с градуси, на които не бензинът, а и спиртът за горене може да завиди. А как скандираха по кръчмите името Бойково в знак на признателност! Вчера подмазвачи, утре подпалвачи, значи?!

Накрая, да подскажа още една превантивна мярка, която би съвпаднала с благоволението на властта да наложи забрана на пушенето на публични места, след като вече веднъж се беше отметнала от осъществяването на този закон. Явно този път ще стане. Но, за да се предотвратят отмъстителни акции на изнервени пушачи ( видя се, че горят автомобили дори в съседство с полицейски участъци), в закона трябва да се въведе забрана за носене на запалки.

Не искам да политизирам, но предшественикът на министър Цветанов не беше ли известен с прякора „запалката”.? Ехо, Цветанов, събуди се…Скачай в багера и тръгвай да видиш къде е заровено кучето! Някой трябва да я организира тая престъпност, а най-очевидният заподозрян се мотае на свобода.

Иначе правилно сте разбрали разкритието ми: подпалвачите трябва да се търсят между озлобените пушачи и кръчмарите. Бойко ги прелъсти преди изборите с частичната отмяна на вече веднъж гласувания закон срещу цигаротровенето, а сега е на път да ги изостави в неравната битка с вандалщината на непушачите , които с цялото си нахалство не пожелаха да се откажат изцяло от ходенето по ресторанти, кафенета и нощни заведения въпреки вековните опити да бъдат вразумени да си стоят у дома. Кашлят, давят се в цигарения дим, но пак се тикат, скръндзите, за да гълтат безплатно пушилката на съвестните граждани, които са си платили за нея. Ето от такива паразити туберкулозно се задъхва икономиката ни– финансовият Дянков хубаво рече, че у нас мнозинството се състои от лапачи. Време е да посочи с пръст и „гълтачите”.

Идеята ми е да издигнем лозунга „ назад към пещерите”! Остатъчната недоубита пушаческа пасмина ( както би казал класикът на бойковизма в нашата журналистика Н. Бареков) трябва да се научи да си пали цигарите с огниво.Може и по метода на австралийските аборигени: чрез търкане на сухи дъсчици, мъх, слама и сухи клонки. Това би затруднило подпалвачите на автомобили- опитайте да търкате дъсчици десетина минути в клекнало състояние на улицата в кален столичен квартал, където гражданската самоотбрана, излъчваща дежурни наблюдатели по цели нощи, дебне на смени. Ще ви се стовари истински линч на главата на втората минута. Може и да ви предадат на полицията, която би трябвало да ви пази, но едва ли ще успее. А може и да ви изгорят жив- ако е останало с какво да ви подпалят. Което означава, че от крутите мерки ще спечелят и подпалвачите, тъй като вероятността да пламнат като факли от разпаления народен гняв ще бъде близка до нулата -в случай, че предложените от мен превантивни антиподпалвачески мерки бъдат наложени както трябва.

Апропо, не искам да звучи непатриотично, но в светлината на сегашните пожари се боя, че историята може да преразгледа версията, според която някакъв си холандец подпалил Райхстага,а нашите заподозрени момчета, доказали стремежа си да подпалят световна революция, били невинни, така ли? С което приключвам, че ще ми припишат прохоландски настроения, което може да ме качи на кладата на позора още сега, преди да са забранили кибрита и да изгорят всичките ми усилия да се подмажа на властта с идеи за овладяване на палежите, озаряващи европейското ни развитие.

Ами Херострат, подпалил за кеф храма? Ами Нерон, драснал клечката на Рим? Българчета ще да се окажат и те, истина ви казвам, но някой нашенец ще да е видял сметката на Александрийската библиотека, където в пламъците на огъня прикрива писмените доказателства за този радостен факт. Вече близо две хилядолетия.

И ние сме дали нещо на света, но все не ни се признава. Е, тоя път няма начин- видно е и сред най-гъстия столичен квартален мрак. Свидетели- колкото щеш.Само не и в съда, но това също е нашенски принос, който един ден ще бъде оценен при разкопките на останките от изгорялата ни велика цивилизация.

За истинността на небивалиците се подписвам саморъчно:

Огн(иво) Инджев, ivo.bg

Новинаров

• Читател
  • Hero Member
    • Профил
Експерт: Палежите на коли не са тероризъм
« Отговор #1250 -: 16 Декември, 2011, 10:30:03 »
Експерт: Палежите на коли не са тероризъм
http://www.bgsniper.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1563:2011-12-16-08-20-57&catid=1:2010-10-12-20-49-01&Itemid=3
16 декември 2011, БГснайпер

Налице са белези и компоненти като при тероризма, но не бих могъл да го квалифицирам палежите на коли от последните дни като нов вид тероризъм. Това заяви за БНТ Славчо Велков, експерт по сигурността и борба с тероризма. Още вчера стана ясно, че ДАНС също ще работи по случая. „За съжаление на някои специалисти ще кажа, че това не е тероризъм. Поне засега според информациите, които имаме става ясно, че това е криминално престъпление, като мотивите за него могат да бъдат от най-различен характер“, смята Велков. Това е така, тъй като към момента степента на обществена опасност не е толкова висока.

„Очаквам най-късно до Нова година, около 29 декември, да има някакви първи резултати от разследването на извършителите на палежите”, посочи Велков. На въпрос защо точно датата 29-ти декември, експертът поясни, че най-вероятно тогава ще бъдат раздадени наградите „Полицай на годината”. „Не бих казал, че МВР е безсилно да се справи с проблема, по-скоро се оказа изненадано от подобно предизвикателство, което не е характерно за страната ни”, каза още Велков.

Свидетелка е видяла мистериозните подпалвачи, които от два месеца тероризират столицата, като почти всяка нощ опожаряват случайни автомобили. „Двама младежи на около 20-25 години дойдоха с автомобил, чиято марка не разпознах, заляха една кола и я подпалиха”, разказала пред полицията жена, която засега е единственият свидетел, който е видял извършителите.

Тя гледала от бл. 211 в „Люлин”, пред който бе извършено поредното подпалване на автомобили през нощта срещу четвъртък. Сигналът за горящ автомобил в „Люлин” бил подаден минути след 1 часа през нощта от телефон 112 в Девето РПУ. Полицейски екипи и пожарни веднага се отправили към бл. 211, откъдето се извивали пламъците. Първа пристигнала патрулка и докато униформените се опитвали със собствения си пожарогасител да спасят БМВ 316, на няколко метра от другата страна на блока пламнал и „Роувър”. Тъй като вече били на адреса, вторият автомобил бил почти веднага загасен, но от извършителите нямало и следа, пише „Монитор“.

vsekiden.com

Новинаров

• Читател
  • Hero Member
    • Профил
(М)истерията на българските медийни гласове
« Отговор #1251 -: 16 Декември, 2011, 18:40:03 »
(М)истерията на българските медийни гласове
http://ivo.bg/2011/12/16/мистерията-на-българските-медийни-гл/
16 декември 2011, Иво Инджев

Леко се отърваха виновниците за палежите на автомобили: с един упрек и с едно премиерско указание. Ето какво им заяви той по повод съобщенията на МВР за заловен подпалвач и негови самопризнания: „Ако тази истерия не се даваше непрекъснато, те нямаше да ги палят. Защото към тези основните подпалвачи, да ги наречем, и особено това ...

Новинаров

• Читател
  • Hero Member
    • Профил
Непоносимост в множествено число
« Отговор #1252 -: 17 Декември, 2011, 10:40:04 »
Непоносимост в множествено число
http://www.reduta.bg/?p=2077
17 декември 2011, REDUTA.BG

Веселина Седларска Селяните са разюздани, докторите са убийци, учителите са тъпи, политиците са крадци, журналистите са журналя, владиците са бонвивани. На пет години баба ме заведе в църквата и ми...

Новинаров

• Читател
  • Hero Member
    • Профил
„Цецките” и „фидоските” загробват ГЕРБ
« Отговор #1253 -: 17 Декември, 2011, 11:00:03 »
„Цецките” и „фидоските” загробват ГЕРБ
http://www.bgsniper.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1564:2011-12-17-08-54-02&catid=1:2010-10-12-20-49-01&Itemid=3
17 декември 2011, БГснайпер

Бойко Борисов е най-големият демократ, добряк – изобщо най-готиният пич за герберните несретнички, ако се взрем в кадровата му политика в ГЕРБ. Няма как иначе да разберем защо такива като Искра Фидосова и като Цецка Цачева изобщо са ключови фигури в ГЕРБ и държавата. Те са безхаберни. Те са политически нищожества без премиера като слънце, без лидера-звезда. Но го излагат почти всекидневно. Харизмата на Бойко Борисов не може да се сравни с „тефлоновия президент” на САЩ – Джон Кенеди. Но даже той събираше край себе си „най-блестящите сред блестящите”, както пише Артър Шлезиджър-джуниър. Борисов си позволява да ни тероризира с „цецките” и „фидоските” – вероятно се мисли за по-голяма работа от Кенеди. Ако продължава така, ще бере кошмарни ядове на парламентарните избори. Може да е сигурен!

Цецка „цитира” Чърчил – само тя си мисли така, разбира се. Иначе може да открие „цитата” (без БКП, естествено) и у Карл Попър (гушнал социализма, и даже комунизма, за малко, но на 17 години вече станал антимарксист) и у много други мислители като „общо място”, които такива като нея обиждат със самото им споменаване. Цецка трябва да посети двореца Бленхайм на Семейство Марлборо. Но преди това не е зле поне да разлисти някоя и друга книжка, за да не срами България с онзи „рабфак” и комунистическото си минало. Засрами се, Борисов. Имаш образовани и красиви млади герберки по места (особено във Варна), а ни принуждаваш да търпим такива „цецки”. Срамота. Наглост. Безочие. Понеже „цецките” и „Винету” няма да прочетат, затова ги задължи да потърсят „История на Малакандските въоръжени сили”, първата книга на Чърчил, за да се получат респект пред автора на това образцово изследване. (Попър пише – „Как да изследваме правителството?!” в „Откритото общество и неговите врагове.” И да не споменават името му всуе. Иначе трябва да ги обследват на друго място...

Били сме много критични към Николай Младенов, когато беше наложен безпардонно от Надка, но Борисов трябва да сравни министъра на външните работи с Цецка, да се засрами и да вземе мерки. Тази срами България, Борисов. Ти не се ли срамуваш?!

bgsniper.com

Новинаров

• Читател
  • Hero Member
    • Профил
Какво приземи така внезапно Борисов от цигарените облаци?
http://ivo.bg/2011/12/17/какво-приземи-така-внезапно-борисов-о/
17 декември 2011, Иво Инджев

От години се боря да обясня, че в журналистиката има различни жанрове и че публицистиката, за разлика от други инструменти в тази публична професия, не може да бъде безпристрастна. В нея основното е позицията на автора, ако му стиска да се „скара” с несъгласните , а не се стреми да се хареса на всички ( ...

Новинаров

• Читател
  • Hero Member
    • Профил
Дилемата между врабчето и копието
« Отговор #1255 -: 17 Декември, 2011, 14:10:04 »
Дилемата между врабчето и копието
http://www.reduta.bg/?p=2081

Любослава Русева Кlasno po lit za onq haho! kvo da pi6a? Есемесът е от непознат номер. Аre кaji dve dumi za hahoto! Отговарям: Greshite neshto, ne se poznavame. Непознатият отвръща:...

Новинаров

• Читател
  • Hero Member
    • Профил
Нашият премиер взима пример от Путин
« Отговор #1256 -: 17 Декември, 2011, 15:50:02 »
Нашият премиер взима пример от Путин
http://ivo.bg/2011/12/17/нашият-премиер-взима-пример-от-путин/
17 декември 2011, Иво Инджев

„Трябва много голяма грешка да сме направили, ако Росен Плевнелиев наложи вето на някой наш закон”. Заяви пред Дарик радио министър-председателят Бойко Борисов, изявявайки се като говорител и гадач ( по израза на Симеон Сакскобургготски) на новоизбрания президент на България. Това е първото изявление на Борисов от името на победителя на президентските избори след изборната ...

Новинаров

• Читател
  • Hero Member
    • Профил
(Без заглавие)
« Отговор #1257 -: 17 Декември, 2011, 21:00:05 »

http://www.reduta.bg/?p=2098

Новинаров

• Читател
  • Hero Member
    • Профил
(Без заглавие)
« Отговор #1258 -: 17 Декември, 2011, 21:10:04 »

http://www.reduta.bg/?p=2102

Новинаров

• Читател
  • Hero Member
    • Профил
Освиркаха Бойко Борисов на зрелищно шоу
« Отговор #1259 -: 18 Декември, 2011, 11:00:04 »
Освиркаха Бойко Борисов на зрелищно шоу
http://www.bgsniper.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1566:2011-12-18-08-54-55&catid=1:2010-10-12-20-49-01&Itemid=3
18 декември 2011, БГснайпер

В събота Бойко Борисов отново бе медийна звезда. Трупаше точки премиерът в края на годината. Впечатлената публика затаи дъх – много пъти Б.Б. бил клал прасета за Коледа. На това място някои звезди на ъндърграунда повтаряха злокобния лаф – „За всяко прасе идва Коледа”. За някои от тях отдавна дойде – с много кръв. Всичко вървеше идеално за премиера. Къпеше се в медийната слава. Скочи на Надежда Нейнски за несправедливото според него обвинение, че се заиграва с комунистите и отлетя да се гушка с такъв комуняга за пример като Румен Петков в „Арена Армеец”, където трябваше да го видят десетина хиляди в залата и милиарди пред тв екраните. Нашите тв зрители вече бяха се насладили как Богдан Николов помага на министър-председателя да слезе от глинестото съоръжение за шоуто на „фристайла” в мотокроса.

Тогава се случи отвратителното, ех – някакви неотговорни анонимници решили да се правят на смелчаци. Сякаш пред тях е Путин. Може ли да не го освиркат? И надуват бузи. Свиркат. Дюдюкат – два пъти. По време на откриването и на финала, когато министър Свилен Нейков обясняваше, че без премиера Бойко Борисов шоуто нямало как да се случи. Е, не свиркаха всички в залата – но поне няколко хиляди се включиха. Така Бойко Борисов отново стана жертва на непомерното си желание да се харесва на всички и да се показва без мярка. Очевидно е, че вече става мода по време на спортни събития, превръщани в шоу и пиар-схеми, да бъдат освирквани силни и властни мъже като Путин и Борисов. На Б.Б. това вече му се случи на стадиона в Разград. Но той упорства – иска всички да го обичат и да са му благодарни, че се „жертва” за тяхното добруване. Обаче лошо – някакви черни неблагодарници го освиркват. Срам. Голям срам.

Шегата настрана – бива ли такъв образцов добротворец и жертвоготовен премиер-слънце да бъде освиркван, защото вече става мода?! Ами той утре може да се изкара репресиран преди изборите – старае се да не падне връз глината, почти прегръща такъв като Богдан Николов, слизайки надолу, за да не се гушне с такъв като Румен Петков, разбира се, не за друго. Така отминава световната слава – римските мераци не са за препоръчване на примерни демократични лидери като Б.Б. Нали седеверейците не могат да подкарат все пак в районните управления освиркващите „на случаен принцип” – като подпалвачите. Милиарди гледкат…по план. Това са рисковете на „живото предаване” – контролираните медии и техните наведени „босове” се разсеяха за освиркването. Величайша глупост. Нали българите вече го бяха чули на живо.

Като оставим настрана освиркването-протест заради безкрайното дефиле на Б.Б. из медиите, имаше нещо още по-антипиарно: премиерът загрижено говореше как българите ще трябва да плащат борчовете на предишни некадърни управници, сгъсти черната боичка, преигра, а сетне литна за шоуто на годината. Очевидно битката за „хляба и зрелищата” ще се точи до следващите избори. Ако Б.Б. не се смири поне малко в показността си, дори няма да има нужда да му организират клакьори „враговете на народа” – „трактористи”-безродници и цялата останала плява. (Ако отиде на шоуто „Спортист на годината” на Черепа в НДК, освиркването едва ли ще му се размине.)

Вероятно Борисов е наранен от неблагодарната публика, но може би ще е добре да си спомни, че животът е несправедлив изначално – няма как всички да го обичат, а е сигурно, че не всички се страхуват от него. Още по-сигурно е друго – Бойко Борисов трябва да се бои не от освиркващите го, а от медийните свиркаджии, които го обгрижват всекичасно. Колкото до червените му дружки – сега го вкараха в схема с шоу върху глина с мотори, а утре може да му заформят женски бой в кални кочини. Е, дано поне не организират публично клане на прасета за Коледа. Ще им дойде в повече вероятно дори на освиркващите.

bgsniper.com