Вероятно гордия бивш собственик на трабант дълбоко е запечатал в подсъзнанието си,че е бил притежател на чисто нова "кола" (трабант )
Их... как не се сетих, че варненският титан на мисълта ще разкрие моите андрешковски шмекерлъци!
Ама чак толкова едър собственик!, на трабант!, не съм бил.
Флооо-чко,
Няма нищо общо, но да те питам:
Ти, като
"собственик на компания" (с цех и дюкян), още ли не си купил на жена си
нейна кола?
В психоаналитичните си отклонения също може да си прав, но...
моето, предупредил съм в началото, е просто...
"малко проза", с нейните епитети, хиперболи и възклицателни като:
"кръвопийка", "педя човек - пет лакти беля", "БМВ vs трабант", "слушай, ма булка", "узото ми присядаше"... и пр...
Да са поФалЪ и аз с жена балканджийка!!!
Въпреки че е "малко проза",
по същество, в контекста на разговора, всичко е вярно!
Да си дам все пак думата, прощавай, с целия пост.
От уважение към приятелите ти, към които винаги си бил почтен в своите коментари...
Дарко, Дарко!
Какво да ти кажа!
Освен... малко проза...
Аз идвам си често, кажи рече всеки месец и виждам!
Жената - да стъпи обратно не ще!
А навремето, в гръцко и на почивка не искаше да седи. За 10 дена само и от третия почваше "У нас", "у нас", та "у нас", че и узото чак ми присядаше!
Сега... 2-3 пъти в годината със зор я връщам обратно да си види родата.
Питам я "що ма?" и вика ми "Фаща ма страх!"
Представяш ли си! Аз мой да съм див, ма тя й кръвопийка!
От едно село балканско дето турчин и циганин не й замръквал и не замръква! (Една моя стара комшийка, лека и пръст, от същото село, думаше, че в село, дето циганин не задържа - ората били лоши! И тряба дай вярно, кат знам мойта колко й проклета! )
Пък сега... Фащало я страх! Нея - дивачката! Представяш ли си?
Само два случая ще ти кажа!
87ма се връщаме от морето. По пътя, още разбойници нямаше. И нали сме гащатковци, ден да не отървем, замръкнахме на пътя. Нейде между Чирпан и Филибето.
Кажи речи в полунощ, двама до един москвич ми махат да спра,
Спирам, слизам - закъсали хората за бензин. Маркуч имат - един къс, ма шише йок.
Връщам се да питам жената за някоя бутилка. Отварям вратата и оная - подава ми ножа! (аз все си нося нещо желязно в колата)
- Стой ма, булка - викам - добри хора са, за бензин са ни спрели...
96та, на Руски паметник един човек с БМВ засякъл мойта с трабанта. Спрял той, сфарила спряла и мойта на 3 см от вратата му, колкото да не мой да отвори...
- Е... нищо не е станало - ще си рече човек.
Да... ама човека бил с БМВ и мойта го взела за мутра...
Че като кипнала! Педя човек ти казвам - 5 лакти беля!
Разхвърчали се едни дамски чанти, токчета, ключове, викове... докато дойде полиция...
Моя милост после, за пръв и единствен път в живота си купи преден джам на БМВ, без да съм се блъскал, а мойта и днес ми обяснява, че и задния трябвало да счупи и теникиите му да нагъне!
Пък сега... я "Фащало страх"...
Казах ти тъпо и дебело (не)гърче, ама ти от дума не разбираш.
Когато колата е спряна от движение не и се плащат данъците и застраховките, които тук в холандия за този клас коли са доста солени. За прегледи не ме е еня щото първите 2 години няма, а след това също ще ми е ефтин, но ти тикво дебела така и не разбра къде е проблема, не е финансов както ти се иска, а откъм време и разправии, имал съм в БГ кола с бг номер и като прибера за 1-2 седмици, трябва да се прави преглед или застраховка или други простотии и ми отива един ден ей така за нищо, а аз се прибирам да почивам и забавлявам, а не да се правя на монтьор и да се разоравям с тъпи инстанции. Та затова писах, че не се занимавам с нищо сега.
Та така 120 килограмово гръцко шопарче. Липсва ми маранди да те почне той, на мен не ми се зянимава с такава отрепка.
Само ми кажи как разбра, че в Холандия кола не може да се спре от движение? (па ако ще и вчера да е купена) Ако не знае питай или потърси инфо в нета, но не приказвай простотии.
Кажи ти мелез между българка и грък ли си или между гъркиня и българин? Всъщност и в двата случая явно си прихванал повече от византийската лъжливаа кръв.
... Спрял съм я от движение за да не и плащам данъците в Холандия, при положение, че така или иначе я карам само в Гърция и БГ...
Не можах да разбера, любезни приятелю...
Защо се пениш?
Какво са ти сторили моите византийски и марсиански роднини?
Че и моите 120 кила...
Да съм дошъл в "твоята" тема, да съм те закачал!
Ти дойде в "моята" да я затваряш, че не ти била интересна!
... пък се застоя! Да ти обясня, с моята андрешковска брадясница, защо си мисля, че си
- или лъжец, колекционер на "антики" - 2003 и надоле
- или икономически галфон
- или крадец
- или се поизхвърли и сега се петлееш та се опетла...Едно субару, модел 2013, днес (не миналата година), неударено, в ред!, струва поне 20-25.000 евро.
По мои сметки, губи повече от 2.000 от цената си на година.
Да речем, че е 20, и губи 2. Да сме скромни!
Ти, както всички знаем, си човек грамотен, инвест
ШИИТор, парите ги държиш при честни хора, на добри лихви, къде 6-8% на година!
Банкираш онлайн!
Знаеш цената им - няма да ги хвърлиш за една нова кола, я!
Пък и защо?, не ти трябва! - казваш, ползваш я 1-2 седмици в годината.
Не мога да разбера, но сигурно ще ме светнеш.
Защо ти е кола за 20 бона, като само лихвите им (без да броя приходите от гаража) ти наемат същата за тези 1-2 седмици!
И...
- нито ще я спираш от движение, да икономисаш кокошкарски 200-250, които има като разходи за застраховка и данъци в бг без каско,
- нито ще и търсиш гараж,
- нито за подръжката и ще се грижиш,
- нито щЪй страх, че може да я откраднат,
- нито шЪ караш в бг,
че и до гр , както твърдиш, без застраховка, без документи
- нито на следващата година ще си загубил 2 бона от цената и
- нито...
Защо, такъв умен мъж, не си държи 20-те иляди в банката, ами ги хвърля да седят в гаража, да му останат на следващата година 18?
Да са прай на бай Ганю да пести от мизерните разходи по регистрацията!
Да сЪ фука с картинки от нета?...
Много те моля, обясни, че моята проста, андрешковска кратуна не може да схване.
Нали сме в тоя форум да си помагаме, не да се обиждаме?
и...
не съм ти обиден...
просто...
аз... спрях...
Я... Кака и тя се разпенила!
Какъв сърдит свят, Боже!
http://www.segabg.com/article.php?id=707270Ай!...
За купона!
Хубава събота и неделя!
http://youtu.be/ictzKU815Js