..
Жоро, вече не ма интересува Гърция, браточка! Мноу съм притеснен за България! Такава беднотия виждам, че колкото и да съм корава кратуна бръсната, жал ми става! Един от братлетата има заложни къщи и такива работи ми разправа, кво залагат напоследък хората, че пет пъти го питах "ти шегуваш ли са, бе човек!"
Ем ма е яд на тъпите, робски ритуално наколенченопълзящи сънародници, ем ми е жал, баси........
Дарко, Дарко!
Какво да ти кажа!
Освен... малко проза...
Аз идвам си често, кажи рече всеки месец и виждам!
Жената - да стъпи обратно не ще!
А навремето, в гръцко и на почивка не искаше да седи. За 10 дена само и от третия почваше "У нас", "у нас", та "у нас", че и узото чак ми присядаше!
Сега... 2-3 пъти в годината със зор я връщам обратно да си види родата.
Питам я "що ма?" и вика ми "Фаща ма страх!"
Представяш ли си! Аз мой да съм див, ма тя й кръвопийка!
От едно село балканско дето турчин и циганин не й замръквал и не замръква! (Една моя стара комшийка, лека и пръст, от същото село, думаше, че в село, дето циганин не задържа - ората били лоши! И тряба дай вярно, кат знам мойта колко й проклета!
)
Пък сега... Фащало я страх! Нея - дивачката! Представяш ли си?
Само два случая ще ти кажа!
87ма се връщаме от морето. По пътя, още разбойници нямаше. И нали сме гащатковци, ден да не отървем, замръкнахме на пътя. Нейде между Чирпан и Филибето.
Кажи речи в полунощ, двама до един москвич ми махат да спра,
Спирам, слизам - закъсали хората за бензин. Маркуч имат - един къс, ма шише йок.
Връщам се да питам жената за някоя бутилка. Отварям вратата и оная - подава ми ножа! (аз все си нося нещо желязно в колата)
- Стой ма, булка - викам - добри хора са, за бензин са ни спрели...
96та, на Руски паметник един човек с БМВ засякъл мойта с трабанта. Спрял той, сфарила спряла и мойта на 3 см от вратата му, колкото да не мой да отвори...
- Е... нищо не е станало - ще си рече човек.
Да... ама човека бил с БМВ и мойта го взела за мутра...
Че като кипнала! Педя човек ти казвам - 5 лакти беля!
Разхвърчали се едни дамски чанти, токчета, ключове, викове... докато дойде полиция...
Моя милост после, за пръв и единствен път в живота си купи преден джам на БМВ, без да съм се блъскал, а мойта и днес ми обяснява, че и задния трябвало да счупи и теникиите му да нагъне!
Пък сега... я "Фащало страх"...