Додич, документа (този в .pdf file) си играх да го чета много подробно, бая дълъг си беше. Наистина интересното е, че никой не гръмна по медиите за него, а това може би е материал за най-сериозният скандал, който поне аз съм виждал в БГ. Няколко основни неща ми идват наум по въпроса:
- защо чак сега се показва, защо ГЕРБ не го пуснаха преди референдума поне, едва ли тези СРС данни са от миналата седмица?
- защо медиите не му отделиха необходимото внимание, май и Бивол не коментира, както се скъсаха да коментират заменки и строителство по Черноморието с най-големи подробности, а те са peanuts в сравнение с този документ
- Иво Инджев нищо не спомена за него (мога тук евентуално да приема, че той постоянно е писал за тези работи и за него не са нищо ново, но все пак това си е доказателство, как така го пропусна)?
- Делян Добрев го коментира по БТВ (гледах линка на Регата с интервюто), ама той си е от ГЕРБ и няма как да обясни обективно защо сега се пуска този компромат - може би в отговор на досието Буда (вие имате какво да извадите, ама и ние имаме неща).
Доста е объркващо - дали лумпените по протестите са пуснати от противниците на ББ (ако са противници изобщо) или той сам си ги е вкарал, за да си помислят всички, че са вкарани с-у него? Разбирам да викат по улиците, ама ги вкараха в националната ТВ, с което им дават някаква легитимност. Мина ми през акъла, че може да го са го направили нарочно за да плашат народа с какво би станало ако се подведат по протестите, ама едва ли е това, масата се отъждествява с тях.
Дали ББ играе с американците или пък е "двоен агент", подава си оставката в един момент и си казва "Берекет версин, изкарах достатъчно (пари)"?
Или пък е много по-просто - сценаристите и режисьорите са пуснали кучетата да се ръфат едно друго или пък се ръфат само за пред народа?
Абе прекалено е сложен пъзела за мен, та се опитвам да си го опростя, зад наглед сложните неща стоят винаги доста елементарни причини. Едно е сигурно, че ББ няма капацитета да измисли такива сложни схеми, или някой ги мисли в негова полза или са измислени с-у него.