Тъп въпрос, ама на колко години стана тая лошата работа с инфаркта? А иначе си е голем страх и всеки ще ги откаже при избор цигарите или живота.
Имотко, знаеш защо питаш. То няма гаранция за никого на тоя свят, но все пак да добавя и аз моите 2 стотинки, защото те харесвам, куражлия момче си, приличаш ми на бившия ми шеф, също бизнесмен, класически self-made тип. Цигарите сами по себе си, всеки знае, че разрушават бавно, с десетилетия. Може и до края да не се прояви нищо особено страшно. Проблема е, че живота е доста стресов, има много върхове но и спадове. Така например, шефа ми също на 51, случайно го хванаха на преглед точно преди инфаркта, спешно му правиха няколко стента и т.н. Той беше върл пушач, но конкретния повод беше че бизнеса вървеше доста зле и беше затънал сериозно с дългове. Но то на никого не е гарантирано че бизнеса ще върви само нагоре, въпроса е като дойдат тежките времена, да не си си отслабил сам съпротивителните сили, сам си създаваш слабости, то не че няма и други евентуални слаби места където може да го удари човек. Аз например при подобни ситуация съм правил пневмония, но това все пак е далеч по-малкия дявол.
Друг пример е баща ми, също беше много върл пушач. Така се случи, че в един сравнително кратък период загуби баща си, имаше и много голям стрес в работата си и тогава дойде рака. Отиде си на 53. А не беше боледувал почти никога, мислеше се за много здрав.
Пак казвам, няма гаранция за никого, просто мисля, че е добре човек да е внимателен със здравето си, дори и в добри времена, защото понякога идват и тежки. Арабите имат една поговорка - когато си жаден, вече е късно да започваш да копаеш кладенец.
Живи и здрави да сме, почти всички тук имаме и други, възрастни и деца, които разчитат на нас.