И сега какво? Беше ми интересно и четях с удоволствие. Поредния осран форум! Жалко, за нас четящите и за тях пишещите. Дано не се откажат съвсем.
П.П. Ако някой се е почувствал обиден от моите наивни постове -моля за извинение!
Няма страшно, Корса. Всичко ще бъде по старо му. Не знам откога си тук, но преди време имаше сериозна дискусия относно модерирането и немодерирането на глупостта. В крайна сметка победи свободата. Трудна победа беше, да не кажа, че беше Пирова победа, но негласно свободата победи. От тогава изчезнаха две трети или три четвърти от хората. И то качествени люде, които си заслужаваха капризите, дето се вика. Сега не казвам, че са си отишли заради свободата - хич даже не ми е идвало на ум. Вероятно свободата им дотегна или пък семейна ревност някаква... Както и да е. Обаче в природата има едни такива животни, които живеят за сметка на другите. Стараят се да не ги хванат, правят се, че помагат, а всъщност цоцат кръв. Паразити им казват. А нашата народна поговорка гласи, че като се наплюска една въшка и като се угои, излизала на челото. Дано ме разбираш. Има и тумори в природата. Които ако организмът не разпознае го убиват. Тяхната цел е да не ги разпознаят. На компютърните вируси и всякакъв зловреден софтуер, основната цел е същата. Знаеш ли как хапят пиявиците? Медицинските пиявици имат 270 зъба, с които пробиват лесно всеки вид кожа, но имат и специална лигавица, която изпуска упойка, за да не ги хванат. Повечето паразити, комари, кърлежи и други имат подобни упойващи вещества. С тях заблуждават жертвата, че нищо особено не се случва, докато изсмукват кръвта и. Сега за "тибя" и за мнозина "сладки бебета" това може да е приятно в известна степен, но когато имунната система вземе да се усъмни, тогава започват атаките. Замисляш ли се защо атаките на марандича основно беха срещу модераторите и администратора? Ми елементарно е. Те са имунната система. Само те могат с два клика да го ликвидират. Обаче той хитро играе на струната на "свободата", човешките права и правото на избор. И така цоца няколко години, докато този форум не изпадна в кома. Сега щял бил да ме поръчва на батка си! И представи си, днес забравих да се страхувам и да се оглеждам по улиците. Какъв пропуск! Чак се чудя как съм жив още.
А за правото на избор ми беше думата. Как мислиш, съществува ли правото на избор? Или е само илюзорно? Ако си гладен и имаш два лева в джоба, мислиш ли, че имаш избор да си вземеш хот-дог или не? Аз не мисля. Мисля, че всеки от нас взема решения според необходимостите си или поне това, което счита за необходимост. А само си мисли, че има право на избор. Обаче не е баш така. Необходимостта е причината за нашите решения. Не случайността на избора. Поне, съдейки по себе си, всичко, което съм постигнал в живота си назад е продиктувано от някаква цел или необходимост и резултатът е това, което съм. Никога не съм бил пред избора да бъда богат и здрав или беден и болен. Мое мнение, разбира се...
И нека най-после, че многословен станах, се върнем на твоя въпрос: "И сега какво?"
Ми нищо. Паразитите няма да свършат. Докато има "леш", ще има и паразити. Нима измамените по телефона бабички свършиха? Въпросът е доколко обществото изгради имунитет, доколко ги разконспирира и открива бързо и ефективно. Инак следва кома и смърт. Сега, не казвам, че свободата трябва да се ограничава или пък правото на избор, доколкото тези понятия въобще ги има в действителността, но толерантността, колкото е демократична, толкова и опасна. Не ми ли вярваш? Ми лесно ще ме разбереш ако се опиташ да се представиш как си в аквариум с пиявици, защитавайки правата на животните. Не съм прочел, видял или чул за някоя организация, бореща се за защита на животните, която да е надала вой срещу антибиотиците или пък сребърната вода. Де да знам, пък мое и да има.
Та паразитите няма да свършат. Дали стария паразит, което е най-вероятно ще се върне или ще дойдат нови, природата празно не търпи. Въпросът е дали обществото или донорите са придобили имунитет. Алтернативата е смърт. Просто е.
Поздрави!
П.П. Застраховател! Помисли само каква е етимологията на думата. Бизнес със страха.
- Какво продаваш бе, брат?
- Осугуровка срещу страх.
- И как върви?
- Ми ако те е страх по-върви, някак....