От месец не ям месо. Отслабнах с две дупки на колана, при това без физическо натоварване. Чувствам се добре и не ми тежи. Сега по цял ден се чудя какво постно да си сготвя. Леща, гювеч, фасул, бамята изчезна за съжаление и т.н. Ям доколкото ми се яде пресни зеленчуци и плодове. Храните, които консумирам от животински произход са кисело мляко, сирене и толкова. Яйца, месо и риба не ми се ядат. Пържено не ми се яде. Задушено, варено и печено - да. Ям толкова, колкото ми се яде и каквото от горните неща ми се яде.
До това състояние стигнах след като лежах в болницата и двамата, с които лежах бяха болни от рак на дебелото черво. После се оказа, че едва ли не всеки трети е болен. Една камара познати, на познатите ми техни роднини, аз имам в родата болна леля и т.н. и т.н. Ужасих се колко болни от рак и то най-вече на дебелото черво има. Ако се направи здравно изследване в България по този въпрос съм убеден, че резултатите ще имат епидемичен характер. Не е далеч от ума да се досети човек, в кое е причината за такова положение и по-горе Фло добре го е обяснил. Бумът на чуждите вериги, предлагащи евтина и нискокачествена стока, стоки с изтекъл срок на годност, стоки пълни с консерванти, които пречат на качественото усвояване на храната, изкуствени добавки, химически овкусители и т.н. Навсякъде в България е пълно с изкуствени храни. Ето защо твърдо реших за себе си - няма да ям нищо, което лично аз не съм си приготвил от продукти, които лично съм избрал, което пак не е гаранция де, защото в момента едва ли има домати на пазара, които да са узрели естествено, а не обгазени с етилен, нито пък се знае как са отгледани и кой им е бърникал в ДНК-то. Но това е най-доброто, което мога да направя на този етап за себе си по въпроса с храната. Ще ходя гладен, но като знам че имам една лещичка в хладилника и една тенджера гювеч - няма да умра от глад.
Въпросът има и друга страна. Човекът е онова, което яде. И то не като поговорка, а в буквален смисъл. Всички вещества, от които тялото се състои са дошли от храната. Разбирането на това е ключ към внимателно подбиране на онова, с което се храним.
Поздрави!
П.П. А, и нещо важно да попитам. Някой има ли идея защо една сол соли повече от друга? Не вярвам да слагат повече хлор или пък натрий, мамка им, ама е така.