Този път съм 100% съгласен с казаното от goro. Между другото както написах и по-назад, точно заради изброените простотии на българските брокери, би трябвало човек да наема агент да му търси имот и да не се занимава с всички тези "ама то еди кой си го няма сега" и т.н.
За да изясним личната ми позиция - аз търсеХ парцел и някак си не можех да приема друг да гледа вместо мен. Имам и достатъчно свободно време аз да си обикалям. Освен това може да изглеждам ядосан на всички глупости, но просто така се изразявам - реално контактите с брокерите водят до смях по-скоро. Ама много са смешни нашите брокери. Който не вярва, да вдигне телефона и да си поконтактува малко с тях.
Иначе то не се отнася само до търсене на имот, а за всичко - човек стандартно трябва да изкарва $$$ с това което може, защото го прави най-оптимално и да плаща на друг за другите работи. Е, разбира се ако е поне малко повече от обикновен бачкатор на минимална заплата.
Само че идва и моментът с разнообразието. Аз си кося сам двора (и още не съм свършил) вместо да дам 50 лева на някой циганин. Защото не може само на стол да се седи в крайна сметка. А само косачката струва 10 пъти повече от тази сума.
Миналата година една оградка правих 2 седмици, реално в пари златна ще е, ако я сметна според човекочасовете, обаче друго си е сам да си я направиш. А и стана много по-красива от готовите, който я види само ахка.
Ето сега ми се върти ми в главата относно камъшитения покрив да ида 2 седмици чирак на някой англичанин, да му "открадна" занаята и да си го направя сам