Дарки, имаш ли опасения от промяна на курса лев/евро? Прочетох, че писа за договорите как отказват защитна клауза. Като, че ли преди 2-3 години много повече се "бръмчеше" из Интернет пространството за падане на борда, сега не виждам да се говори много за това.
Здравей Булкан! Да ти кажа напоследък си мисля, че поради факта, че тва ще доведе до катастрофа и то за броени дни, лудост ще е да го направят, в смисъл хиперинфлация. Но, все пак борда е политическо решение, а от политици сичко мое да се очаква. Сички войни са тяхно дело, баси.....
Аз предполагам, че е възможна еднократна промяна във фиксирания курс, но в малки граници, примерно 2.15/2.20 лева за евро. Или връзване към долара, макар, че някой мое да каже, че тва е абсурд....не е абсурд, Европа вече не ни е единствената алтернатива, браточките оттатък Големата локва мноу сериъз гледат насам с лакоми жълти очи и големи зАби! Само, че тва не се коментира "от добро възпитание" заради другите вълци от Брюсел. Пък и бъдещето на Гърция и тая война с Сирия и Иран мое да прекрои влиянието на Америка и Европа в региона........дано само влиянието, да не са и границите! (пепел ми на устата)
Един съвет: гледайте с Ивел (пък и не само вие, а и другите форумци) по друг начин на парите. Дали долари, евро, юани, лева, тва са си пари. Те имат някакво взаимно отношение (курс). Вие вече сте извършили определени операции (смяна). Не търсете начин да спасявате малки разлики, а мислете за
сигурността на голямото, главницата. Нейната стойност "расте" не като курс, а като покупателна сила секи ден божи особено напоследък. Освен храните и горивата, сичко друго е под ножа на свитото потребление, сиреч
дефлацията прави парите ви силни спрямо сичко, което струва от една заплата нагоре като стойност, тва включва и "неуникалните" имоти . Сиреч, тва което сте моели да купите 2007-ма за 100К., сега моете да купите за 50/60К. Т.е., не си играйте със стотинките ми е мисълта! Вече започнаха "коледните" намаления, и тва е най-лошия ик. показател и то в световен план.....щото свиване на потребление означава нови безработни, те от своя страна тегнат на държавата, държавата мачка останалия читав бизнес за още пари и тая спирала тип "параграф 22" има тъжен край........нал тъй Имотко?