acen1975 написа:
дааааа,светна ми лаМбата.....
нали днес изтичаше 1/2 трилион евро,което трише бе дал на банките си и си го искаше обратно.....
явно изтегля ликвидност,а банките в ЕС страдат от неликвидност-принуждава ги да разпродават активи и купуват евра,че да си върнат задълженията......което натиска всички маркети надолу,отделно оскъпява еврото,защото деноминираните в долари активи-като акции в сащ и къмодитис-като петрол се разпродават,а с доларите се купуват евра,за да се върнат на ЕСБ....
май тва става,ама кой да се сети навреме......
щото такова нещо до сега не съм виждал-да има падане в петрола от 3.30 за няколко часа съпроводено с качване на еврото от .0230.........
евро банките продават петролни инвестиции в долари и с тях купуват евра......същото и с всичко останало.......
изсмукване на 1/2 трилярд евро в обръщение е единствената причина...
да...поразтърсих се и намерих и още едно доказателство-ако сел оффа е от европа,съответно по малко популярна акция в ЕС не би трябвало да падне толкова......
това е форд-в сащ я обичат,в ЕС не баж,защото смятат,че американците не правят хубави коли.......съответно европейски портфолио мениджър в банка би предпочел да има епъл или интел,отколкото форд-епъл е надолу,интел е надолу.....форд днес е на +3%.......
тва за мен значи,че в америка се попълват точно такива активи(безинтересни в ЕС),а за да попълват останалите,просто чакат сел оффа да свърши-ЕС банките да наберат нужната ликвидност.......
ако банките в ЕС имат "deadline",да наберат ликвидността до днес,и не са задължени да продават активи от утре нататък,бая бул маркет ще е в следващите 2 седмици........