Стана ми интересно, че отдавна не съм гледал имоти и клинах тук-там.
Ужасно глуповати и неинформационни снимки.
Едва ли не иска да каже: соц.реализъм Бате, ще требе да се кърти до тухла.
Копирам обявата, че да не пропусна нещо важно:
Описание на имота:
Продава се 1/2 част от къща строена 1974г.
,
Ужас! Продава ти идеална част и те приканват да станеш съсобственик, като перспективата е да населяваш някаква обособена част. Неясно е кога, как е обособена.
Ами дали въобще е мината процедурата (и то по един грамотен начин) по предлагане на сделка на другия съсобственик, дали той е отказал по един ясен, категоричен, доказуем начин???
Дето се вика - само това му стига на човек за да обърне гръб. Ще почнеш да правиш ремонт, ама ще ти трябва разрешение на ортака. Оснави се !
за две семейства с два обособени самостоятелни входа.
Само това оставаше и входът да е един! Крайно лошо впечатление ми прави обстоятелството, че не се споменава изложението. Един обърнат на север вход с централна фасада събаря моментално цялата идея. Тъй го виждам аз.
Къщата е здрава
,Колко ли е здрава?! Дано има документация, дано има колони поне. А основите как са. За дренаж не смея дори да попитам, че като си спомня един приятел (малко по-близо до Околовръстното наистина) в каква случва влезе с правене на дренажи на стара къща.
поддържана със запазена фасада.
Ако е поддържана и поне не се налага да се сменя покрив - това добре. Ама запазената фасада се чудя как да я смеля. Изолация няма, туй е видно веднага. Ако фасадата беше компрометирана, то поне става ясно, че всичко отива на бунището и се прави цяла нова система. А сега - какво да го прави човек !?
Продаваемата част е застроена на 40 кв. м. по нотариален акт, с разгърната площ около 116 кв. м. Състои се от : приземен етаж - сутерен - мазе, котелно, баня и тоалетна; първи етаж - кухня с трапезария, отделно дневна; втори етаж - аналогичен на първия - две спални; има подпокривно таванско помещение с прозорци и скосявания, което може да се усвои и надстрои.
Ами къщата е такава, каквато е! Туй с надстрояването да се провери много отговорно, ама то пък да надстрояваш кула, защо ли ?!
Построена е в дворно място 730 кв. м. с отстъпено право на строеж, като към продаваната част от къщата е обособен двор от 360 кв. м.
Изпотих се! Дано нещо да не доразбирам. Да не би да искат да ми кажат, че не са собственици на УПИ-то???
При тази хипотеза, дори не ми се иска да попитам за така наречения обособен двор. Да не се докаже, че ортака минава с алтомобила си под твоите прозорци, че да си иде до обособения вход!
Има изградено локално парно - на дърва , а е възможно да бъде и на газ Лека денивелация на дворното място, лесен достъп до спирки на градски транспорт. В близост до хотел Жасмин . Новоизградени водопровод и канал.
Това си е по-скоро добре, отколкото зле.
Практически си е в София.
За цената нищо не мога да ти кажа. Причината е, че по моите представи това чудо в този вид не би трябвало да се гледа сериозно.
Е, може да се порови, да се види собствеността, вкл. на другата половина.
Може да изскочи бяло зайче, ама на-дали!
Внимавай в картината