Aсене, Сахибчо мах да е бил част от повода за новия форум - без да искал е тригернал някаква върволица от случки. Но със сигурност не е бил причината. Причината е, че в имоти.нет почнаха да трият по-скоро с идеята да наклонят везната в основната теза във форума: сривльо или ъпър с формалното оправдание "некултурност". И се триеха смислени мнения заради които си струваше да се посещава този форум.
Аз бях вчера свидетел на едно изтриване на сахиб, където той беше написал пост в който нямаше никакво съдържание освен поредната нападка
"ако нямаш и 5ст в джоба се мяткаш на пазара ту наляво ту надясно и накрая все губиш, точно като асен1975".
На мен ми е все тая ако подобно мнение биде изтрито или не щото то не носи така или иначе нищо. Кой решава какво да трие - ами няма 100% корава и справедлива система от формални правила. Може би най-добре е да не се трие нищо, обаче вчера лично на мен ми беше ок щото беше осрал темата още с почването й без да добави нещо смислено към нея. И хич нямаше да стане по-ликвидна тая тема само щото сахибчо реди нонсенс вътре.
Та като гост а не собственик бих разбрал и двете - решението да не се трие никога и нищо или някой добър шериф да решава кое става за триене. Като почне шерифа да не ми изнася се разкарвам и толкова - говорим просто за един форум.
За мен най-доброто решение е обидни коментари без друго съдържание по дефолт да се виждат само като заглавие и с предупреждение че са такива и ако на някой му се иска да ги види да си има бутон и да си ги гледа. Май в дневник беше така ...
По принцип бих мислил и как да се разрастне сайта и дори да се комерсиализира, но това май е друга тема.
А за културността - ами в смисъла който го пишеш това си е по-скоро учтивост и не че не знаеш ама на английски е polite. Културност малко отива и към ерудиция а това е встрани от смисъла май.
Според мен да си учтив означава да те е еня дали няма да нараниш някого и да се стараеш да не го правиш. Ако на улицата някай възрастен ти запушва пътя можеш да го помолиш учтиво да се премести вместо "аре бе дърт идиот, кво си се запецнал тука като магаре на мост ", което би го наранило, и поне според моята "идеология" това ти се връща обратно веднага. Учтивост и "внимателност да не нараниш" не са същото като лицемерие! Далеч не е така.
Съвсем друго е ако някой ти скочи на фасона - ами тогава отговаряш както дойде.
Както и да е,
додо не може ли да се направи че над определен брой минуси за определен период мненията на автора да се виждат само като заглавие и автор и ако искаш да ги гледаш трябва да кликаш на тях? Това би било някакво решение
ари