Прави ми впечатление,че специално във Варна по центъра затвориха много заведения,например на улицата на Мишо Бирата ул."Братя Шкорпил" и трите ресторанта,дето ги имаше.Лъскави кафенета около Пощата също,както и няколкото механи наоколо,даже и Кентъки фрай чикънс срещу катедралата изчезна.Но това е във Варна,един град в състояние на стопански колапс от управлението на герберасткия Общински съвет и Вечния Кирчо като кмет.Сринаха му икономиката на града.Заводите режат релси и кранове за скраб.На народа сега въобще не му е до ресторанти.Да се отваря нов ресторант в днешно време е все едно като оня лаф "да купиш фабрика на 8-ми септември 44-та" особено при сега действащата герберастка нормативна база.Чувал съм ,че от собственици на ресторанти са искали по 20 000 за направа и одобрение на система НАССР.Категоризацията е друго не малко приключение.Така,че адаптацията към апетитите и изискванията на бюджетниците е едно много сериозно перо в разходите за един нов ресторант и чак после е борбата за клиенти.
Фло,направо не мога да повярвам,ама как искат 20000 за Хасеп,та това е нечувано.
Ако трябва да сме искренни,всеки с помоща на нета може да си го направи.И тези ресторанти които се освобождават,не се ли наемат отново ?
Не работя от 8 год.,но съм сигурна,че в София,няма такива работи,иначе поне щях да чуя.
Не,че и тук не те въртят на шиш,но нито са такива сумите,нито е толкова страшно.
В София,например имаха "акция" за табелите над магазините,но не виждам свалена табела.
На мойте обекти,ако си спомняш беше някъде след Индиго ни накараха да пререгистрираме всичко,та тогава им узаконих и рекламните табели, сега не се занимавахме с тях.
Например наемателката ми преди две седмици реши да сваля наема със заплахата не ми стигат парите.Ама като знам,че е добре как да и го сваля и и казах добре.Обадих се тук-там /не на брокери/ че и си намерих наемател.Малей като разбра,рев недей,аз само така казах............чудесия.Оставих я,все пак се разбираме и е тук от години.
При вас имам предвид във Варна,явно имате голям проблем с местната власт.
Ако има хора от други градове,нека и те да споделят.