Срещнах в инвестора мнения от Асен и няколко други форумци ( трейдъри ) за перспективите пред златото.
Нека ги има и тук (за напомняне).
acen1975 написа:
златото в момента е като петрола 2007-2008.
смятам да забогатявам изключително много от него.явно още нме му е дошло времето,ама ще дойде.така е балонирано на фючърите,че почне ли по сериозно излизане от там,няма да има спад,а срив.......
балон е нещо,което се купува,защото се качва,а не заради други причини.....както бе петрола,както бе имотния маркет в целия свят,както бе доткома..........
ама няма по голям балон от златото според мен.
тва е абсурд и ще бъде манна небесна кат му дойде времето....
всички го купуват НЕ ЗАЩОТО ИМ ТРЯБВА,а защото се качва........на всичкото отгоре и в дефлационни процеси.
тук някой ме питаше 2008 началото -кво ще правиме с тоя петрол на 100$......казвах-кво ти пречи-нека се вдига,тамън повече кинти ще направиме от падането му..........петрола стигна после до 150$.....и дори и арабските шейхове и рокфелеровците(истинските собственици на петролния бизнес в сащ) не можаха да го спрат до 33$..........
същото ще стане и със златото,само че там няма да има петролни шейхове и фокфелеровци и гордж бушовци,които да им трябва да е скъпо.........няма да има кой да го защитава........
почне ли по серриозно падане-аз съм юруш на маслините-няма да гоня топ ниво,защото е невъзможно да се хване-може и още 2 години да се балонира.........ама по силен спад ще доведе до верижна реакция....когато и да влезнеш на шорт,все
acen1975 написа:
почне ли срива,ще гоня до 400$....според мен ще рухне много бързо до 700-800$,а после в продължение на няколко години ще падне до 400$.дори може да се получи и ефекта от балона-да падне под цената на производството му-2001-2004 златото бе по евтино от производствената му цена-в сащ почти бе спряло производството му.сега са едни от най големите производители в света.........русия има 20% ръст в производство на година.......представи си само кви количества се натрупат в момента........
и са ненужни-всичко е заради страх от печатенето на пари........които ОБАЧЕ не довеждат до инфлация!
на хората са им нужни коли,компютри,храна,ваканц
javor
25.06.2010, 22:58 Заглавие: NYSE
Според мен първо 1336$ а после ще видим,въпреки,че и аз съм на мнение,че е надуто,но може и 1700§ да стигне.
Shemata
Вчера, 19:26
Очаквам 15-20% спад на цената на Златото от текущите цени
javor
Вчера, 20:16
Аз пак си купих малко златце 1238$