Е най-любими са ми обидите по местоживеене "аз съм от голямото добрутро щото живея у големио град а пък тези на село са измекяри" ... мисля че е излишно да се казва за какво говори факта че някой прибягва до подобни аргументи.
А Сорос е най-обикновен паразит. Да, много умел и успял ... но паразит. Не е създал нищо от което някой да е имал полза - това е точно противоположното на хората които дърпат целия свят напред. Със спекулации и манипулация на пазарите ей такива като него се опитват да се докопат до благата които другите създават. Не бих искал да му имам кармата ако ще и да ми дават всичките пари на този свят.
тва си е мое мнение разбира се
А за стратегията с продаването на путове:
вместо да купиш днес тва сребро,а два месеца по късно НАСЪЩАТА ЦЕНА като днес,ти се плаща 350$ или12% от цената ПО ЕВТИНО.....
ша го купиш ако ти го продадат. с тази стратегия не участваш в печалбата ако среброто поскъпне над 33.5 а носиш риска от спад под 26.50 (да кажем лихвите са 0), тоест залагаш че среброто през декември ще е в тези граници.
и май пропускаш някои много съществени подробности като например това че пута е свързан с определен матуритет
1. ако цената през ноември се качи до 35 с декемврийските путове ще гледаш лошо ... а ако после през декември падне надолу ще има двойна изненада
2. стандартните опции са обикновенно американски и ако среброто направи едно сриване през ноември като преди 1 седмица (среброто чукна 26 за 1-2 часа в понеделник сутрин) и ако си шорт американски опции го ядеш здраво. ако си купил сребро можеш да изчакаш и да се възстанови.
поздрави
глей са,наистина нема нужда да се правиш на дон кихот и да защитаваш долсинея от лошата вятърна мелница.
що па тебе не съм те "обидил" ? нито па си спомням да съм тичал да донкихотствам за горо,че го ядете в темата му за гърция...щото в мойте очи той е няколко прав по прав от вас,както и вие сте няколко пъти по в грешка от него.....
ама нито горо е долсинея,нито аз съм дохкихот,нито па вие сте вятърните мелници. та дай не го обръщаме на ощипани моми,засегнати госпожици и ергени ала бат бойко .
ивел съм го игнорирал от години и не случайно,а вече и съжалявам,че го упоменах пак.
ама теб не съм.... па и е удоволствие да поспоря с теб... ама кво значи обидата за теб,че да знам да те не засегна също.
та зза кво да спориме,без да те засегна? че не знаеш кво е шорт пут,а твърдиш,че знаеш?
хайде докажи ми,че шортенето на пут може да донесе по големи загуби от ъндърлайна му и ти гарантирам нобелова награда!
по твойте точки:
1.ако до ноември среброто скочи до 35 $ ,пута ще се е обезценил с 10% .... хем делтата ще го е наяла,хем времето ще го е наяло.... спокойно ще може да се затвори на 10 % печалба,което е по малко от 12% ,но не забраяй,че се правят за месец,вместо за два.или на годишна база тази печалба ще е 120 % ,докато 12% са за два месеца ил годиншно около 50% .
2.наистина няма значение дали са американски или европейски... ако те "асайнат" предварително,само печелиш,защото собственика на този пут за да те асайне ,губи екстринзинг валюто .... с други думи- дано,ама надали ....
3. шортенето на пут е винаги по безрисково от купуване на ъндърлайна му по простата причина,че продаваш въображение,което има цена... а времето яде тва въображение.единственото което губиш е пропуснати ползи в случай на голям ъп за 2 месеца.... или както казах преди риск/риуорт рейшиото на пута е пъти по добре от на ундърлайна,защото се правят пари от времето.
4.ще ти го обясня технически- делтата на всеки опшън НИКОГА не може да надхвърли 1,което е всъщност константната делта на ъндърлайна.независимо кога във времето и с колко да падне,винаги купуването на ъндърлайн ще ти нанесе ПО ГОЛЕМИ щети от шортенето на пут!
п.п.
така сега да го "играя" ли на обиден?щото тамън няколко пъти повече имам право да се "сърдя" за това,което казваш,отколкото ако ми бе казал,че съм беден емигрант,или че съм селянин.... обвиняваш ме,че вкарвам булкана в риск,въпреки че е обратното...
ще го направя ли? ами НЕ! защо? защото не съм долсинея.
но за в бъдеще,гледай да мериш няколко пъти преди да отрежеш.баба ти не ти ли е казвала 10 пъти мери,веднъж режи?
ако не разбираш нещо,не обвинявай другия в грешка,преди да си сигурен. питай където не разбираш!
можеш да кажеш "не е ли по рисково пута при голямо падане" ,а не "пута е по рисков при голямо падане" .
или "няма ли с американски опции да го ядеш здраво" ,вместо "с американски опции ще го ядеш здраво"
едното е несигурно знание , без самочувствие.... другото е самочувствие за знание,без да знаеш,че е грешно+ обвинение!
що се отнася до сорос-имаш правото да мислиш,че е паразит,както и аз,че е един от най великите хора и антрупанюъри.много неща не знаеш за него,нито смятам да си губя времето да ти обяснявам.... все пак можеш да наречеш всеки мкилиардер паразит,въпрос на гледна точка, ама да наречеш милиярдер измекяр е меко казано смешно....
та соросовата реалност е такава,каквато ние си изградиме-там не мога със 100% да докажа тезата си... но при опшъните мога,защото е точна математика. и ти казвам ти си в грешка!