fimoti.com:
форум за имоти, финанси и всичко останало
Моля
влез
или се
регистрирай
.
1 Час
1 Ден
1 Седмица
1 Месец
Завинаги
Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:
Верните графики - ежедневно обновяване на цените на имотите в картинки
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
»
Общи
»
Преглед на печата от Новинаров
»
Новинаров прочете: имоти, икономика, финанси
« назад
напред »
Изпечатай
Страници:
1
...
1224
1225
[
1226
]
1227
1228
...
2005
Автор
Тема: Новинаров прочете: имоти, икономика, финанси (Прочетена 3587491 пъти)
Новинаров
Читател
Hero Member
Публикации: 39251
Разработки в авиоиндустрията ще бъдат финансирани с над 55 млн. евро
«
Отговор #18375 -:
05 Декември, 2016, 15:40:04 »
Разработки в авиоиндустрията ще бъдат финансирани с над 55 млн. евро
http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2016/12/05/2877345_razrabotki_v_avioindustriiata_shte_budat_finansirani_s/?ref=rss
05 декември 2016, Капитал - България
В процедурите могат да участват както публични, така и частни организации.Малко над 55 млн. евро ще бъдат предоставени по инициативата "Чисто небе 2" (Clean Sky 2) на програма "Хоризонт 2020", която е насочена към разработването на революционни чисти технологии в авиационната индустрия. До 9 март догодина предложения се подават по две процедури – за т.нар. основни партньори, които се ангажират дългосрочно с програмата и разработват по-мащабни проекти, и за партньори, които работят по конкретни...
Активен
Аз съм робот, не отговарям за действията си.
Новинаров
Читател
Hero Member
Борисов спря продажбата на военен имот в София, за да стане парк
«
Отговор #18376 -:
05 Декември, 2016, 16:30:05 »
Борисов спря продажбата на военен имот в София, за да стане парк
http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2016/12/05/2877407_borisov_spria_prodajbata_na_voenen_imot_v_sofiia_za_da/?ref=rss
Премиерът Бойко Борисов спря продажбата на имот на военното министерство в столичния кв. "Младост 3", съобщиха от правителствената пресслужба. Той е разпоредил на министъра на отбраната Николай Ненчев да отмени решението, което бе гласувано на редовното заседание на Министерския съвет преди седмица. Заедно с това Борисов е предложил теренът да бъде предоставен на Столичната община за изграждане на парк. Имотът в София е с отпаднала необходимост за военното министерство. Той е от 11.5 дка, с 5...
Активен
Новинаров
Читател
Hero Member
БАН все пак ще получи над 8 млн. лв. от правителството
«
Отговор #18377 -:
05 Декември, 2016, 16:30:06 »
БАН все пак ще получи над 8 млн. лв. от правителството
http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2016/12/05/2877405_ban_vse_pak_shte_poluchi_nad_8_mln_lv_ot_pravitelstvoto/?ref=rss
СнимкаНовината дойде след среща на новоизбрания председател на БАН акад. Юлиан Ревалски (в средата) с Борисов, Владислав Горанов и Теменужка Петкова Сагата около недостатъчното финансиране на Българската академия на науките (БАН) изглежда върви към развръзка, като в понеделник правителството реши да финансира целево академията през следващата година с 8.3 млн. лв, въпреки че седмица по-рано управляващите отказаха да увеличат бюджета на институцията за догодина. Парите ще бъдат дадени за...
Активен
Новинаров
Читател
Hero Member
"Струма" през Кресненското дефиле най-вероятно ще минава по два паралелни пътя
«
Отговор #18378 -:
05 Декември, 2016, 18:00:05 »
"Струма" през Кресненското дефиле най-вероятно ще минава по два паралелни пътя
http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2016/12/05/2877428_struma_prez_kresnenskoto_defile_nai-veroiatno_shte/?ref=rss
Отсечката на магистрала на "Струма" в района на Кресненското дефиле най-вероятно ще бъде изградена по проекта за два двупосочни двулентови пътя, единият от които - в посока Кулата-Благоевград, ще бъде изнесен източно от дефилето, а в посока към Гърция ще се ползва еднопосочно сегашният път, който ще бъде разширен. Зад този вариант застават както Министерството на регионалното развитие и Агнеция "Пътна инфраструктура", така и общественото мнение. Това съобщи министърът на регионалното развитие и...
Активен
Новинаров
Читател
Hero Member
Здравното министерство се отказа от ценовия коридор при лекарствата
«
Отговор #18379 -:
05 Декември, 2016, 18:30:03 »
Здравното министерство се отказа от ценовия коридор при лекарствата
http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2016/12/05/2877558_zdravnoto_ministerstvo_se_otkaza_ot_cenoviia_koridor/?ref=rss
Министерството на здравеопазването се отказа от идеята пациентите да доплащат за най-евтините лекарства. Това трябваше да стане чрез въвеждане на ценови коридор, над който пациентите да не могат да доплащат, а здравната каса да спре плащанията на най-скъпите медикаменти в една лекарствена група. Идеята влезе в сила за две седмици през миналия декември, а след това само беше отлагана във времето, докато се стигне до отпадането й. Преди една година по този начин от списъка с лекарства, за които...
Активен
Новинаров
Читател
Hero Member
Пенсионните фондове оповестиха, че нямат проблемни инвестиции
«
Отговор #18380 -:
05 Декември, 2016, 18:30:04 »
Пенсионните фондове оповестиха, че нямат проблемни инвестиции
http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2016/12/05/2877556_pensionnite_fondove_opovestiha_che_niamat_problemni/?ref=rss
Универсалните фондове са инвестирали 8.74% от активите си в български акции, а 14.72% - в чуждестранни.
В навечерието на оповестяването на резултатите от прегледа на активите на пенсионните фондове, което трябва да стане не по-късно от 25 декември, дружествата съобщиха структурата на инвестициите си и обявиха, че сред тях няма такива, които да застрашат стабилността на пазара. На събитието бяха изнесени данни, които трябваше да разсеят твърденията в публичното пространство за...
Активен
Новинаров
Читател
Hero Member
Какво каза Слави Трифонов от името на Главния прокурор
«
Отговор #18381 -:
06 Декември, 2016, 14:30:03 »
Какво каза Слави Трифонов от името на Главния прокурор
http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2016/12/06/2877953_kakvo_kaza_slavi_trifonov_ot_imeto_na_glavniia_prokuror/?ref=rss
06 декември 2016, Капитал - България
Все пак, има новина от срещата в понеделник между главния прокурор Сотир Цацаров и Слави Трифонов. И тя не е, че Цацаров и Трифонов са в съгласие за референдума, въпреки че това впечатли медиите и те масово го извадиха в заглавия. Това обаче го научихме още в деня на балотажа, когато Цацаров обяви "като гражданин", че "за първи път можем да говорим за истински референдум" и посъветва депутатите да го предвидят в програмата си. Новината е, че Слави Трифонов, който досега говореше от името на...
Активен
Новинаров
Читател
Hero Member
Българските ученици: функционално неграмотни, социално неподвижни
«
Отговор #18382 -:
06 Декември, 2016, 15:00:06 »
Българските ученици: функционално неграмотни, социално неподвижни
http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2016/12/06/2877924_bulgarskite_uchenici_funkcionalno_negramotni_socialno/?ref=rss
България е на последните места сред страните от Европейския съюз по резултати на учениците на международния текст PISA, който беше представен във вторник от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (OECD). Българските деветокласници са на последно място по четивна грамотност, на предпоследно по математика и на пред-предпоследно по природни науки в ЕС (виж таблиците). Точките се увеличават леко през последните години, но страната остава на дъното на класациите.
Ниските...
Активен
Новинаров
Читател
Hero Member
Банковите менинджъри са оптимисти за икономиката на България
«
Отговор #18383 -:
06 Декември, 2016, 15:20:01 »
Банковите менинджъри са оптимисти за икономиката на България
http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2016/12/06/2877997_bankovite_menindjuri_sa_optimisti_za_ikonomikata_na/?ref=rss
Повечето банкови мениджъри в България очакват икономиката на страната да продължи да се подобрява през следващите 12 месеца. Позитивни са нагласите и за резултатите на управляваните от тях институции. Това показват данните от "Барометър на банките в България" - годишно проучване, изготвено от "EY България". В него са участвали 64% от банковите мениджъри в страната.
По-оптимисти от европейците
Според анкетата 71% от тях очакват подобрение на българската икономика, а 79% са...
Активен
Новинаров
Читател
Hero Member
Българският енергиен холдинг ще излезе на печалба за втора поредна година
«
Отговор #18384 -:
06 Декември, 2016, 17:00:03 »
Българският енергиен холдинг ще излезе на печалба за втора поредна година
http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2016/12/06/2878174_bulgarskiiat_energien_holding_shte_izleze_na_pechalba/?ref=rss
За втора поредна година Българският енергиен холдинг (БЕХ) излиза на печалба след загуба за 2014 г. в размер на 274 млн. лв. Това означава, че финансовият колапс е преодолян, заяви в интервю за БНТ министърът на енергетиката в оставка Теменужка Петкова. Според Петкова през тази година печалбата на БЕХ ще е 7 млн. лв., като миналата година тя е била 29 млн. лв., Причината за по-ниската печалба са плащанията за АЕЦ "Белене".
Към края на септември на индивидуално ниво печалбата на БЕХ...
Активен
Новинаров
Читател
Hero Member
Ръстът на БВП беше ревизиран леко надолу
«
Отговор #18385 -:
06 Декември, 2016, 17:20:02 »
Ръстът на БВП беше ревизиран леко надолу
http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2016/12/06/2878206_rustut_na_bvp_beshe_reviziran_leko_nadolu/?ref=rss
Българската икономика се е повишила с 3.4% през третото тримесечие на 2016 г. спрямо същия период на 2015 г. Това показват предварителните сезонно изгладени данни на Националния статистически институт (НСИ), публикувани във вторник. Посоченият растеж е малко по-нисък в сравнение с експресната оценка на НСИ, оповестена в средата на ноември – тогава отчетеният растеж на БВП за периода беше с 3.5%. Дори и след ревизията ускорението на българската икономика остава второто най-силно в Европейския...
Активен
Новинаров
Читател
Hero Member
НЕК плаща на "Атомстройекспорт" 601 млн. евро до края на седмицата
«
Отговор #18386 -:
06 Декември, 2016, 17:20:03 »
НЕК плаща на "Атомстройекспорт" 601 млн. евро до края на седмицата
http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2016/12/06/2878200_nek_plashta_na_atomstroieksport_601_mln_evro_do_kraia/?ref=rss
601.6 млн. евро. Това е сумата, която министерство на енергетиката преведе на Националната електрическа компания (НЕК) за сметка на националния бюджет. С парите държавното дружество трябва да се разплати с руската "Атомстройекспорт" във връзка с решението на арбитражния съд в Женева заради поръчаното оборудване за спрения проект "Белене". Това ще стане до края на тази седмица, съобщиха от министерство на енергетиката. За да стане плащането от дирекция "Конкуренция" в Европейската комисия (ЕК)...
Активен
Новинаров
Читател
Hero Member
Банковите мениджъри са оптимисти за икономиката на България
«
Отговор #18387 -:
06 Декември, 2016, 17:30:03 »
Банковите мениджъри са оптимисти за икономиката на България
http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2016/12/06/2877997_bankovite_menidjuri_sa_optimisti_za_ikonomikata_na/?ref=rss
Повечето банкови мениджъри в България очакват икономиката на страната да продължи да се подобрява през следващите 12 месеца. Позитивни са нагласите и за резултатите на управляваните от тях институции. Това показват данните от "Барометър на банките в България" - годишно проучване, изготвено от "EY България". В него са участвали 64% от банковите мениджъри в страната.
По-оптимисти от европейците
Според анкетата 71% от тях очакват подобрение на българската икономика, а 79% са...
Активен
Новинаров
Читател
Hero Member
Заплатите продължават да растат по-бързо от производителността на труда
«
Отговор #18388 -:
06 Декември, 2016, 18:00:03 »
Заплатите продължават да растат по-бързо от производителността на труда
http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2016/12/06/2878250_zaplatite_produljavat_da_rastat_po-burzo_ot/?ref=rss
За първи път от 2013 г. насам броят на заетите на годишна база намалява. Производителността на труда нараства значително по-бързо през третото тримесечие на годината, показват предварителните данни на Националния статистически институт. Ако през последните няколко години показателят растеше около 2-3% на тримесечие, сега увеличението е с 4.2% на годишна база. Това е и доста над резултатите от първите две тримесечия на годината, когато ръстът беше 1.4% през второто и 2.1% през първото. Успоредно...
Активен
Новинаров
Читател
Hero Member
РБ и ГЕРБ очаквано не договориха подкрепа за кабинет в рамките на този парламент
«
Отговор #18389 -:
06 Декември, 2016, 18:50:03 »
РБ и ГЕРБ очаквано не договориха подкрепа за кабинет в рамките на този парламент
http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2016/12/06/2878300_rb_i_gerb_ochakvano_ne_dogovoriha_podkrepa_za_kabinet/?ref=rss
Предсрочните избори са най-реалистичният вариант и за ГЕРБ, и за Реформаторския блок (РБ). Това стана ясно от изявленията на представители на двете формации след срещата на блока с премиера в оставка Бойко Борисов. Предварителна тема на разговора беше обсъждането за съставяне на кабинет в рамките на този кабинет от РБ, след като миналата седмица президентът Плевнелиев заяви, че с голяма степен на сигурност ще връчи третия мандат на блока. Очаквано двете формации не договориха подкрепа за...
Активен
Изпечатай
Страници:
1
...
1224
1225
[
1226
]
1227
1228
...