БОЙКО БОРИСОВ: И какво решихте? Щом не приемаш критиките, какво предлагаш да вземем като решение на Министерски съвет?
СЕРГЕЙ ИГНАТОВ: Точно затова няма решение.
БОЙКО БОРИСОВ: Като няма решение, защо говорите? Нали това обяснявам.
СЕРГЕЙ ИГНАТОВ: Вчера обсъждахме концепцията за образование.
БОЙКО БОРИСОВ: Обсъждайте си концепцията, но начинът, по който се представя, все едно че ние сме приели че от 1-ви или от 7-ми септември.
СЕРГЕЙ ИГНАТОВ: Не е така. Имаме анализ на всичките текстове. Единствено има бомбастично заглавие в един вестник, където казват "Режат ваканциите", след което се казва: въпросът се обсъжда, има предложение от 1-ви септември ..."
БОЙКО БОРИСОВ: Когато се повтори по всички сутрешни блокове не е само бомбастично заглавие във вестник, става бомбастична новина за всички. Защото всеки, който се подготвя за работа и с едно ухо слуша телевизията чува "Режат ваканциите". Какво е усещането на тези хора - защо сега режат ваканциите.
СЕРГЕЙ ИГНАТОВ: Темата не е нова, това първо. Второ, никъде вчера не е артикулирано това, което съобщават, тъй като имаме запис на срещата. Имаше форум във Варна, където се обсъждаше цялата концепция.
БОЙКО БОРИСОВ: Затова ще помолиш медиите, когато правят такива бомбастични заглавия, да ги правят след като е минало министерското постановление или е влязъл законът в парламента. В противен случай ни правят много лоша услуга.
Както между другото тази депутатка от Пещера, и съм казал да я махнат от зам.-председател на комисията, която карала децата да прави викторина. Между другото, ако някой от вас по тази тема го питат, най-малко БСП имат право да говорят за използване на децата за политическа агитация. Тяхната партия ме караше да ходя с червена връзка. Тяхната партия насила ме караше, те ми опорочиха детството. Как така? Тази партия, Станишев ще се изказва вчера, че ние, защото в някаква викторина в едно градче Пещера една депутатка направила. Да, безспорен скандал е, ние ще я санкционираме отвсякъде. Но точно тези, който ме караха да ходя с червена връзка! От къде накъде децата ще ходят с червени връзки? Защо не си посипете главата с пепел? Защо не отречете тези си години, където управлявахте тогава, а се водите 45-ти конгрес или 46-ти или 47-ми не ги знам и се наричат над стогодишна партия? Откъде накъде? Или ДПС, където казва Лютви Местан - тази партия да забрави, че е партия-държава. Те забравиха, че са партия-държава, защото 20 години бяха в управлението и ако не беше дошъл ГЕРБ още ДПС щеше да е в управлението. Ние извадихме партията-държава от управлението. Така че искам това да се знае.
Караджова, заповядай!
НОНА КАРАДЖОВА: За доста по-съвременни времена ще разкажа как се използват децата и бях възмутена от БСП за предизборни кампании на предишните парламентарни избори. В парка, който е в близост до дома ми, в който има много деца в юнско време се раздаваха балони на децата с хелий, на които пишеше и подканваха да подкрепят БСП и ако не подкрепят БСП, съответно държавата ще отиде в не знам си каква Гербландия. Беше възмутително. Всички хора бяха възмутени.
БОЙКО БОРИСОВ: Напомняйте тези работи. Веднага реакция, веднага излизате и го обяснявате. Точно те ще имат думата да говорят! Как не съм го чул? Аз го чух в късните новини.
Ние, когато сгрешим, излизаме, признаваме си грешката, санкционираме и се поправяме. Те нямат нито една реакция, с която да са се поправили. Нито едните, нито другите.
СЕРГЕЙ ИГНАТОВ: Може ли да кажа нещо?
БОЙКО БОРИСОВ: Не. Ще го казваш там, където да те чуят хората.