Нещо съвсем ми се объркаха посоките и понятията за справедливост. Иво Инджев така яко приветства оповестяването на Хизбула за извършители на атентата в Бургас от правителството, даже ги обвинява, че са закъснели с изявлението. Аз не мога да знам какво са разследвали и какво са открили, но не ми се връзват нещата изобщо:
- Хизбула са отвличали самолет и са имали разни други акции в историята си, но те винаги са били с някаква конкретна цел - освобождаване на затворници или друго искане.
- да убият 5-6 туристи и не само да не поемат отговорност, ами и публично да отричат участието си изглежда глупаво, а да го направят в държава от ЕС точно когато се оказва натиск над европарламента да ги обяви официално за терористична организация е направо върха на глупостта - така сами си го вкарват. Елементарната логика (поне моята) сочи точно обратното - че някой гледа да им го вкара. Най-важното нещо при едно престъпление е какъв е мотива (как беше там на латински израза "кой печели"), по отношение на Хизбула мотив не вижам, виждам анти-мотив.
Аз и не очаквам правителството да отрече, че са Хизбула, при условие, че САЩ и Израел часове след атентата ги обявиха за извършители, ама Иво Инджев нали е свободен журналист, който не се страхува да критикува Гоце, Бойко, Станишев, Доган, петата колона, Путин и кого ли не. Всякакви далавери изравя, ама май само срещу 1-2 държави никога нищо критично не е писал, каквото и да направят винаги са прави, войните им винаги са освободителни и т. н.
Може пък и просто аз да не разбирам...