блонди, наистина най-накрая има напредък в теб! Накрая въпреки бедната ти обща култура ти разбра че земетресенията са разрушителни и според фактора почва. Късно го разбра, но това не ти пречеше да понаучиш нещо апокрифно от уикито за почвите и да започнеш да ми даваш ъкъл. Прекалено си ми елементарен за да споря с теб. Само ще ти кажа, че заради такива хора с комплекси вече модераторите започнаха да ме предупреждават за епитети като лаладжия. Още малко и ще ме предупредят за използване на израза Дядо Коледа. Няма значка. Живей си в сладникавия измислен сироп който си си консервирал. Ако все пак си дойдем на думата, в момента съм започнал ремонт в панелния апартамент. Първото нещо което предприех е да бутна комина в хола. Това се оказа по-трудна задача от събарянето на мавзолея на Г. Димитров. Излят от изключително корав бетон с арматура. Пробвах с любителски къртач. След това рязах на квадратчета бетона като шоколад с диамантен диск на флекса. След това бих с осем килограмов чук. И резулът е че едва съм го изкъртил до половината.
Все повече се сещам за думите на Додо, че панелките са номер едно, дори той да го е казал на майтап, аз вече го вярвам наистина и никой не можа да обори това мнение с факти от действителността.
Ганьо с панелната халтура още ли се фръцка?
Ако беше погледнал на какво "стои" Софийското поле като състав и как се е създало, нямаше да ми задаваш толкова селски въпроси. Отделно за Редута ти тоже са отбелязани "интересни" неща.
Ама, тоя път не ме грабна поредното ти невежество в тази насока, щото може да се строи на "всичко" при определени норми ( даже на вода или в космоса ) и при известен субективизъм "по веригата" да са надеждни съоръженията. Но, както винаги изби рибока с поредните си "прозрения" по панелЯците, за което искрени поздравления!!
Ся ще разиграя няколко сценария за панелЯците, па ти кажи дали съм познал?
1. Шъ шъткаш панелЯта и махаш коминя да увеличиш площта на жилището ли ( штотоу не всички панелЯци имат комини, както и не всички заварки са снимани в досие и ако е имало шупла да се кърти и наново, ама ти откъде да го знаеш )?
2. Коминните тела на панеляците ( ако са вътрешни ) са прайкани от калпави материали и "номера" колко е "здраво", не ФърФи ( ама пробвай пак ).
3. Някой ви опушва с печката отдолЕ и ви избива по стената ли?
4. Влиза кондезче отгоре от покрива ли и пак греда? ( щот' ти думам, че от влагата няма бягане, даже и за заварките, ама ти не ми вярваш ).
5. Дано някой ден стоплиш, че ремонт на панелЯ е "златен" и затова по-добре е да се гъчкат и наново.
Ся, штот' си панелна халтурка ш'ти светна ламБата за пореден път, че има един Закон за етажната собственост и според него комините влизат към общите части на всяка една сграда.
Та, пита ли на Общото събрание може ли да си махаш коминЯ ( демек всички комшии )?
Също на уше ще ти кажа, че дори и да шътнеш панелЯка, новият собственик после може да те съди за мизерията дет' си му напрайкал и аз с удоволствие ще ти следя "баровските" изхвърляния кат' жител на панел ( дет' са без забележки ), на кого после ще го отикаш и да ти сцепи дупарата от дела за тая поредна шльокавица дет' си сътворил.
Тоже и застрахователите се дърпат за обезщетения при подобни дерибейства по конструкцията, демек не тачат Ганьовците
П.П. Само за протокола: "ъкъл" може да имаш ти, при нормалните 'орица кат' мИня е акъл
П.П.П. И най-важното: не спирай да пишеш, мноу яко се забавлявам кат' попадна на тИбя.