Идеалната обява за мен е онази, която предоставя най-пълна и вярна информация за продавания имот. Картинките говорят много и колкото повече, толкова по-добре. Текста на обявата трябва да е коректен и да съдържа основни и най-важни параметри на имота като местоположение, достъп, обитаема площ, квадратура на всяко помщение и т.н. Не помня кой го беше написал, но е абсолютна истина, че българският квадратен метър няма нищо общо с международния. Ето тук трябва унифициране и стандарт. Също трябва стандарт и унифициране на понятията за стайност. Едно е тристаен с кухня, спалня и хол, съвсем друго е с кухня, хол и 2 спални, а трето е всекидневна с бокс на терасата и спалня. Също трябва стандарт и унифициране на понятията "до ключ", "по БДС", "за освежаване", "обзаведен" и "отличен". Етажността също трябва стандартизация. Обяви с текст "фирмата съдейства за кредити при банки бла бла бла" - не предоставят информация за имота, следователно са излишни. Не отговарят и на въпроса какво рекламират - банки, кредити, фирмата си или имота. Па после и пари искат от продавача, че му билЕ рекламирали имота. Не е истина в къв филм се вкарват клиентите им! Нека да споделя няколко думи и за тях.
Винаги ме е удивлявала тъпотата на ганьовеца. Като тръгне да си купува кола на старо за няколко хилки, то форуми, то мнения на приятели, то основен преглед на ходова част, на двигател, електриката, боята, тенекията, километрите, маслото, гумите и т.н. и т.н., а като тръгне за панелка - юруш у банката за кредит, че да не го превари някой друг, че цената му скачала, а инфлацията му изяждала вноската, с израза "Б_л съм му мамата, един път се живей!". Има-няма финансова консултация, амортизация, има-няма експертни оценки на имота, няма да поиска плановете на ел. и Вик исталацията, няма да се поинтересува какво пише със ситен шрифт в договора за кредит, камо ли да сравни нещата и лихвите с международното положение... - "Б_л съм му мамата, един път се живей!" - това е философията.
И като окъса в един момент с ипотеката научава, че имало форуми, че там някакви билЕ писали нявга по въпросите, озлобява, регистрира се с някакъв "умен" ник и започва всяко мнение с "Понеже си проЗ, да ти кажа...", че да вкара малко ум в тиквите на хората... В крайна сметка стига до същината на болднатото. До майките и живота. До майките на хората и реинкарнацията.