Маранди, хайде да те помоля нещо. По-добре не отваряй никаква тема, че ми става неудобно да ти гледам търченето и лигавенето, което ни пробутваш за суперзнание, а всъщност е само гола претенция според мен. Оригиналниченето ти вече е отегчително и съвсем не е достатъчно, за да ставаш за четене. Бебета, чийрси и прочие закачки - с това можеш да привлечеш интерес като начало, но нищо повече в дългосрочен план.
Спецификата на банковото дело и на иншуранса не променят фундамента на взаимоотношенията между хората и нещата, които са под техен контрол. И аз не говоря само за бизнеса, а за управлението на собствеността във всичките и проявления изобщо.
Фалитите не се причиняват от някаква неофициална икономическа наука или от тайна формулировка на общоизвестни термини, а от съвсем прозаични фактори, които до един биха могли да бъдат изброени в зависимост от конкретиката. Не се опитвай повече да пробутваш въпросчета, които уж трябва да са трудни и отговорите им да са по силите на неколцина Избрани, сред които би трябвало да си помислим, че спадаш и ти. Прекалено е двуизмерно и чак ми е неудобно да ти го казвам.
Наблюдавам у теб някакъв непреодолим порив да се поставиш в позиция на върховен коректор. Това си има и медицинско наименование, но не го помня... както и да е - не ставай досаден за околните със себе си.
Спокойно,
забелязвам неприязънта, която причинявам в модераторските Светила и ще спра пак да пиша в този форум. Няма проблем!
-----------------------------------------
Първо ще вметна, че винаги и единствено съм коментирал написаното от някого и НИКОГА не съм му давал ЛИЧНИ оценки, кой какъв е и т.н. относно психиатрията.
-----------------------------------------
Второ, понеже бях деликатен до момента, относно "бисерите" ти за понятия актив/пасив:
1. Къде ти е в сметката амортизацията? Или ще ни кажеш, че няма амортизация при НИ, автомибили и прочие "активи", дет' са "вечни" и завинаги твои по твоите писания?
Иди и си питай счетоводителят каква е амортизацията при НИ на юридическо лице ( фирма ), ако още не си го разбрал. Да не се окаже, че е скромните 20 години за НИ-тата ти? Демек, скромен жизнен цикъл за "актив" като НИ - не мислиш ли?
2. Додо правилно зададе въпроса ( като фундамент ): "Ами, ако се окаже, че не сме на правилното място и в правилното време да трупаме "активи"? Какво правим тогава?
Някога замислял ли си се, че твоите официални обосносновки за понятия активи/пасиви може да се окажат в грешната "среда" и че България не е мястото, където да се пробутват академични световни понятия с цел колко сме грамотни? Защото мащаба на България не отговаря на тия дефиниции? Тия понятия са правени на принципна основа, но не за мащаб ( Пазар ) като българския и няма как да са УНИВЕРСАЛНИ за всяка точка на Света и за всяка държава.
3. Има едно понятие също, което не спомена при дефиницията ти за "активи" и то се нарича: Ред на ликвидност, т.е. кой актив след кой е ( като се отчитат евентуални тежести, ако има заемен ресурс, трудово законодателство и т.н. ). Демек, ликвидаторите доста добре се ориентират спрямо академичната дефиниция "актив", спрямо действащата методология в наши дни, когато им се наложи да осребряват т.нар. активи.
-------------------------------------------------------------
Поздрави и бъдете здрави!
И прощавайте, ако съм засегнал някого!
-------------------------------------------------------------
П.П. Иначе сте прави до един за мИня - лигав съм, смотан, гей, курвар, алкохолик, наркоман и най-важното прост.
Прост съм, защото съм прост юзер ( потребител ), а модераторите са свише винаги и за всички прости юзери.
И за да ви вляза в "тона" само ще попитам: "Защо ни карате да се съгласяваме с Общи условия при регистрацията, щом накрая винаги Модераторът ще се окаже прав и аз като юзер съм прост?
Може да махнете тия правила, само бавят трафика ( смигам ).
-----------------------------------------------------------------------