Нещо не ми е много форумно ,но не мога и да си замълча в случая.
koganev,е много прав за произведенията на изкуството,само не е уточнил защо се купуват
Тоест,ако някой си мисли,че сега на момента имайки някакви пари може да ги обърне в печелвша инвестиция,дълбоко се лъже.Това е същото като да купуваш и управляваш НИ,казвам недвижими имотИ в мн.число.
Имам много добра колекция от произведения на изкуството,но тя е създавана с десетилетия и началото винаги е любов към изкуството,чак много по-късно,можеш да видиш колко са поскъпнали.Булкане,не си прав,че цените им започват от хххк лв.$,първата ми картина беше купена за 200 лв. и е.....от Казаков,не ми се иска да споменавам сегашната и цена.
Колекция се прави с душа и сърце,без мисли за стойността и,това е моето мнение,при това гарнирано с дългогодишен опит.
Не съм писала и за НИ,но много от вас и там бъркат.Защото както една колекция се прави от пакети картини на художници и склуптори в зависимост от периода на създаването им,така е и с НИ.И сега се печели прилично от рентването на НИ,но и те трябва да се купуват на "пакети" не може да започнеш да купуваш само апартаменти и да си мислиш,че си ОК.Но когато са "мешани",положението е съвсем различно,особенно и ако са и повече
Да,сега е по-трудно с отдаването под наем,но не е по лошо от 1996-1997г. все още,а тогава си беше.....
спомняте си за какво говоря,нали ? Както и да е,мнението ми е,че никога не бих държала "мъртви" пари / освен малка част за да имам възможност да отбия някакъв внезапен удар / Излязла съм от банковата система в БГ,още ноември - декември 2011 г.Не ме интересуват никакви печалби от лихви смятам,че загубите ми ще са в пъти по-голями,дори и само да ги мисля.В момента наличният ми кеш в БГ е в личен и банков сейф.