Връщам се отново на темата, която бях пуснал, че отново съм пред "тежка" дилема
Лятото ме нямаше за известно време, та за всеки случай си изкарах парите от депозити в БГ банки. Сега имам едни пари, които няма да ми трябват поне до март-април, стоят в едни банкови сметки на 0.2% годишна лихва щатските долари и на 0.00 % лихва еврото (иначе са в много сигурни банки, практически няма начин да изгорят).
Чудя се дали да "заложа" 90К USD и 70К Е в две чисто български банки (в едната щатските долари на 6.5%, еврото на 7.5%, в другата само евро на 7%) примерно до средата на януари 2011?
Общо лихвата излиза горе-долу 1500-1600 лв. на месец. За всеки случай си оставям 40К в канадски долари, да не съм съвсем без резерви, ако все пак се получи верига от най-лошите събития за банковата ни система (защото за да се "изгори" трябва и да фалират банките и да се промени курса лев-евро, по закона за защита на влоговете да се изплатят деноминирани левове и да се проточи изплащането при евентуален фалит).
Та си повтарям въпроса от темата - в сегашния момент вие бихте ли "заложили" тези средства в две чисто български банки (без майки в чужбина)?
Мерси предварително за отговорите
П.П. Сериозно моля да ми спестите съветите за "инвестиции" в НИ в БГ, просто бихте ли го направили или бихте оставили тези средства в супер сигурна банка на безлихвен и почти безлихвен влог