Пак започвате с грубост, нали уж бяхме джентълмени, аз не виждам принципна разлика между КТБ и ПИБ. Ще дам една актуална метафора, срещу КТБ бе признат гол при игра на нападателя с ръка в наказателното поле. А преди години съдията отмени явен гол срещи ПИБ при измислена засада. Това че гражданина Имотко е останал в КТБ с парите си е точно толкова глупаво колкото е, че гражданина Невидимко все още виси с парите си в ПИБ. Просто на Невидимко днес му е провървяло повече, спал е малко по-добре последната седмица. Със същия успех ролите щяха да са разменени при други обстоятелства. Щом ПИБ все още давала 7% с какво е по различна от КТБ. На твое място Невидимко паля първия самолет и със сакчето в ПИБ за парите, нали не искаш някой утре да ти се смее колко си глупав че си чакал.
P.S. Това не е съвет просто обсъждане на глас, решението за такива неща винаги е лично. Който рискува или печели или губи. Хората са различни и склонноста им да рискуват също е различна. Риска не е лошо нещо, много хора значително и по-образовани от нас рискуваха и останаха в тази банка. След като имаха глупоста да го допуснат, дано намерят вярното решение да го оправят, защото става лошо за всички. Това показа колко ни е селска държавата, оприличавам я с някъква кавказка република. Жалко, че преминахме през добри години с относително близко до европейското законодателство и управление, но като че ли от 2009 г нещата тръгнаха назад и сега сме може ми на ниво 1999 г. Другите вървят напред а ние назад, жалко, много жалко. Толкова много ми харесва природата в България не бих я разменил за друга държава освен може би Швейцария. Още повече на 50+ години все по-малко желание има да се местя където и да било. Но ако продължи това безобразие и аз ще хващам нанякъде, патриотизма ми е на изчерпване.