Ай със здраве, все някой трябва да спре пръв!
Мхм, но не съм почвал нещо, че да спирам 
Иначе читава къща за нашия географски пояс, да е умна и да се топли и охлажда сама излиза около 2 милки без земята - не визирам тия бутафории, дет' сте качили до сега.
Включително и тоя "аквариум", дет' коментирахме 
Две милки, а Марандич? И какво трябва да са две милки? Гърцки драхми, предполагам? Ти курник не си направил в безсмисления си живот, ама ги "чуваш" нещата нали? Дори не знаеш за какво говориш, иначе разбираш от всичко - от нанотехнологии до "суперсекретни" застрахователни тайни...
Ъмм ... сега са хубави празници и предполагам ще ни просветиш в тайната на "смисления" живот

П.П. Визирам наистина модерна, пасивна, удобна и най-вече с почти нулеви сметки саморегулираща се къща за нашите ширини предвид 4-те годишни сезона.
Няма нищо общо с бутафорията - дадена в началото за "само" 12 милки, по която въздишате. Първо, че е грозна, второ т'ва е "лапачка" от сметки щот' няма стопляне/охлаждане и т.н. при подобна площ, освен ако не се натресат 4 души да се хранят, обитават и спят в 1 стая.
Но предполагам разлика от 10 пъти надолЕ в цена и 3 пъти в класа нагоре, т.е. няма по-модерно за момента кат' изпълнение и без компромис в качество на материали + обзавеждането, двора и оградите - се тълкува кат' "курник". За къща от 400 кв. м. нагоре са най-важни бъдещите сметки, а не колко е струвала в началото. Тая на Ивел кат' я гледам е към 250 кв.м. онли.
Колкото и да е странно - толкоз към 2 милки стигат без земята, но гледайте си гротеските и ахкайте, че били само по 12 милки в $ - дет' т'ва трябва да е душевно болен някой да го купи.
Кат' смешния строителен опит на Веско М. - там е за багерите директно, но повече съвети на сладко бебе Абел-чо няма да давам, щот' Жорката и той така настъхна някога, а бях съвсем добронамерен и времето го показа, че вече стои 3-та година след съвета ми в страна в рецесия.
Както и да е - фен клуба ми се множи явно в личен план, а после се чудите защо Асенката спря да пише при подобно "гостоприемство" - хихи