Здравейте съфорумци,
Мисля да се откажа от идеята да изчакам Дау да падне до 9500 за да
понакупя акции и май ще почвам да “пълня от понеделник”. Решението ми е повлияно от някои съфорумци
, но няма да споменавам имена (не че не си ги знаете
), за да не би да се натоварят с някаква морална отговорност – така или иначе те са споделяли необвързващо мнение и естествено не носят такава.
Аз съм привърженик на мързеливата 1/N стратегия – инвестираш в N асетс и после просто ребалансираш за да се запази съотношението. Например ако сложиш половината в злато а другата половина в долари и цената на златото падне трабва да си купиш още злато за да се запази съотношението 50/50. Така по естествен начин купуваш евтино и продаваш скъпо, и не се налага да четеш твърде много анализи, да следиш пазара нон-стоп и така нататък – все пак повечето работим нещо друго. Естествено, обикновено не е просто 1/N ами на повече нива – например слагаш една трета в пари като от тях половината в евро и другата половина в долари ама то накрая си е пак 1/N.
Както и да е, въпроса ми е кои акции
Асен беше споменавал за интел и форд. Аз съм фен на амазон – навремето добри пари паднаха от тях (бяха 30-ачка) ама сега дали си струват?
Друга идея е да се спекулира на тема: And man made life
http://www.economist.com/opinion/displaystory.cfm?story_id=16163154Това е грандиозен успех и тепърва ще променя живота ни – за добро или за лошо. Ей там ако сложиш правилния залог може да стане нещо голямо. Вероятно life science индустрията ще спечели от това, но не е ясно ...
Та ще се радвам на мнения и обсъждане по темата, като естествено постовете не трябва да се разбират като съвети за инвестиция а просто като изразяване на лично мнение.
Чиърс