Много просто , прогнозата му е за СОФЕТО за Q1-12 1399, а истината е , че е 1465 и той сега през цялото време ме лъже защо е така!
ЗА ТЕБ СЪЩО ЗНАМ, ЧЕ СИ ПРАТЕН ДА ОБЯСНИШ УДОБНО ЗАЩО Е ТАКА
Т.нар. му "грешка" е по-малко от статистическата, която официално НСИ дава, т.е. цитираш тях като източникр а после го закачаш.
Не съм го чел и мислех, че е писал прогноза.
П.П. Иначе трудно е да се уцелят числата до милиметър, той е загатнал за т.нар. представителност в методологията им и тя като се наслага със статистическата им официална грешка и става мазало.
Но това е само при техн. изчисления, има и фундамент, т.е. брой/тип жилища в БГ-то по вид строителство и т.н. плюс наслагване с демографските прогнози на НСИ-то пак и наистина е доста трудно някой да уцели точното число.
----------------------------------
Навремето теб още те нямаше по форумите и тогава се дърпахме за плитките с една мацка от Софето, статистичка и доста се карахме, доста се обичахме с нея и така - знаеш как е чиляк като се разпали.
Но от всички простотии, дет' с нея се дърляхме ( приятелчета сме ) се оказа, че колкото и да плюем статистиката на НСИ, няма друг алтернативен източник, официално представен в БГ-то.
И затова казвам, че ако Додо е направил грешка в прогноза от около 5%, щот' не знам на каква база я е давал, то статистическата им грешка на НСИ е в пъти по-голяма и не мога да разбера защо го дърпаш за плитката.
Мислех, че е писал нещо и се бях надъхал да го прочета и затова питах за линк.