Борисов играе по предварителния сценарий: последно предупреждение за Трайков!
http://www.afera.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=17391&Itemid=1Валентин Златев вече може да е полу-доволен, сценарият с разкарването на министър Траков върви по мед и масло. Премиерът рече, че за втори и последен път правел забележка на икономическия министър. Както afera.bg предупреди преди дни главата на Трайков виси със страшна сила по волята на Валентин Златев, а Борисов изпълнява сценария.
"За втори и последен път правя на министър Трайков забележка", отсече Борисов. Премиерът дори стигна по-далеч - че
шефът на НЕК няма да бъде уволнен, защото в негова подкрепа се е изказал лично вицепремиерът Симеон Дянков, ах, недей!
На това място трябва да се разплачем.
"Трети път няма да има. Снощи, след като отиде и обяви, че ще уволни Красимир Първанов, Трайков дойде при мен и направи конферентна връзка с Дянков. По време на нея вицепремиерът му съобщи как в неделя лично е водил преговорите и обясни, че като вицепремиер и ресорен в областта има право да води преговорите и че е груба грешка от страна на Трайков да избърза да говори преди да се е видял с него", коментира Борисов.
Борисов лично възложил на Дянков да отговаря за подписването на контракта с консултанта и съответно довеждането на нещата докрай, включително и отиване на съд или започване на строителство на АЕЦ "Белене". "Аз съм избрал Дянков за вицепремиер, а той ми доведе Трайков за министър на икономиката, считайки, че той може да се справи с тази задача", добави Борисов.
Така Борисов на практика потвърди всичко онова, което написа afera.bg за срещата Златев – Дянков – Цветанов – Валентин Златев.
Айде - натопиха Дянков.
СССР е жив. България е 16-та република. Поддал ли се е шефа на НЕК на руския натиск или е трик? http://www.afera.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=17390&Itemid=1Министър Трайчо Трайков уволни шефа на НЕК Красимир Първанов,защото той е подписал неизгоден договор за България с руска фирма. Не е бил упълномощен и даже му е било забранено да го прави. Според министър Трайков в България руският натиск е по-силен от способността на някои хора призвани да защитават националния интерес,да му се противопоставят. Възникват няколко въпроса.
Ако Красимир Първанов се е поддал на Русия, това не е ли държавна измяна? Ако той е само уволнен, но не му се потърси наказателна отговорност. Дали това не е само трик? Той шефа на НЕК за малко да бъде лошият, а после като утихне шума да бъде тихомълком награден с някоя сладка и доходоносна позиция. Ако не се разиграва тази постановка, то министър Трайков не го очаква розово бъдеще. Никой , който в България се е противопоставил на руски интереси не доживял щастливи старини. При всички случаи трябва да наблюдаваме и ще видим каква е играта. Но така или иначе изводът,който прави министър Трайков поразително съвпада с изводите в моите статии / Шпионаж. Защо през последните 20г. Няма нито един осъден за държавна измяна. Какво означава това./ и / Братска любов./ Припомням накратко някои. Във взаимоотношенията Русия-България. Руската страна винаги преследва и защитава собствените си интереси. Ние българите влагаме в нашите взаимоотношения някакви инфантилни,дебилни чувства на любов,признателност,братство,славянство и други подобни дивотии нямащи място ,когато става въпрос за геополитическо влияние и пари. Руските разузнавателни служби са толкова силни в България,че реално ние сме губерния,икономически зависима 16та република от СССР. Да България е все още в руската сфера на влияние и никога не е излизала. Над 70 процента от членовете на законодателната,изпълнителната,съдебната власти и всички жизненоважни и структуроопределящи предприятия и дейности се контролират от Русия. Останалите 30 процента нямат нищо против. Наглостта,безпардонността на братушките минава всички граници. Те дори не се прикриват. Открито демонстрират арогантност на/ помещик/ ,а ние българите в България сме техни крепостни селяни. И така да видим кой ще пострада. Първанов предал собствената си държава или министър Трайков осмелил се да се противопостави на руския натиск,поне на думи. Има и трети вариант никой да не пострада. Да се пошуми,пошуми и после да се забрави. Както стана със заменките и с много други неща.
Красимир Първанов: Аз съм бушон! Всичко бе съгласувано с Дянков!http://www.afera.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=17386&Itemid=1Уволненият шеф на НЕК Красимир Първанов заяви, че подписаният от него меморандум за АЕЦ “Белене” е бил одобрен от финансовия министър Симеон Дянков. Той призна, че не е получавал “да” от министъра на икономиката Трайчо Трайков, но също така не му е била налагана и забрана. Първанов призна: Аз съм бушон - подписах, за да спася НЕК!
“Крайният вариант е съгласуван с Дянков. Имам неговото “да”. Що се отнася до министър Трайков – информирал съм за всяко едно движение на процеса. От започване до приключване на преговорите. Той и съветът на директорите на НЕК са известявани за всяка дума. Вчера беше казано, че не ми е даван мандат. Аз от Трайков “не” нямам.