===
Аргумента да не протестистараме притив замърсяването щото и без това е мръсно според мен е грешен
===
коганев, много си прав за ядреното хранилище. това е в пъти по-дебел проблем
поздрави
Май съм объркал форума.
Да се протестира против замърсяването е чудесно, но не и когато протестират хора, които са създали кочинка и я замърсяват повече от всеки друг. ТОва го казвам сигурно по пети различен начин. Ако някой протестира заради принципната сипозиция, тогава ще го подкрепя. Но не мога да подкрепя затънали в собствените си боклуци хора, кито протстират НЕ СРЕЩУ ЗАМЪРСЯВАНЕТО ПО ПРИНЦИП, а срещу едно конкретно замърсяване. Защто това не е борба за чиста природа - ако имаше кива протести при всяка псност, тогава щях да съм им върл защитник. Мисля, че се изразявам ясно, но май това няма значение вече. Гледам, че сте седнали ОТНОВО да ме убеждавате колко е вредно - аман!!! НЕ МИ ПУКА!!! Не е това начинът!!! Вредно е, добре, няма майтап. ВЪпреки че и аз покрай вашата истерична кампания прочетох едно-друго и личното ми убеждение все още не е категорично в полза на нито едната страна... И все пак се съгласявам - вредно е. Но по-вредно е да се яде бяла кристална рафинирна захар, айде на бас! Някой да реве за здравето на децата пред офисите на Гриша Ганчев и Ветко Арабаджиев? Още по-вредно е да се яде Е951, но пак не виждам тълпа пред здравното министерство или пред някоя бутилирща компания. За чипсовете и разните солено-мазно-пържени и после консервантно-стабилизирани и пакетирани в канцерогенни опаковки боклуци също никой не се трогва. Затова майчина загриженост е неуместна - на фона на самоотравянето на децата да се вайкат за "нероден Петко". Когато изтече радиоактивна вода в АЕЦ-а - нищо!!! Пред ТЕЦ-овте - НИКОЙ!!! Скоро да сте били в Гълъбово? Шевронските бомбирани полета ще ви се видят като райска градина... Прочетох, че за разработкана на шистовия газ ще са нужни около 500 декара. За ТЕЦ-а до Гълъбво май са заделени 160 000 декара, ако не ме лъже паметта. Идете и си ги вижте каква красива гледка са. И вода пийнете, ако има де. А за АЕЦ-а не знам колко стотин хиляди декара са заделени - това е строго пазена тайна, както и наличието на хранилище за ядрени отпадъци.
Спирам. Явно не ви пука колко е мръсно, а от какво е мръсно. Щом ви харесват едни мръсотии пред други - ваша си работа. Аз по принцип обичам чистичко и затова не правя разлика между отделните боклуци, но май това не е приемливо в този форум. Сори, няма да да се собразявате с мен, карайте как си знаете. Съгласявам се с Маранди за красотата на родината, съвсем сериозно е това, но не съм в Белгия или в Германия, а в Пловдив, България, където винаги съм си живял. Пътувам напоследък повечко, но се връщам - и това ме съсипва всеки път.
Кажи, Маранди, какво да направя повеч от това, кето правя сега, за да стане България по-чиста и по-хубава? Мислиш, че като съм критичен, това означва, че съм негативен? Не, не съм. Надявам се до дупка... Ако се видим, дай Боже, ще ти разкажа за моята (фирмена) програма за управление на отпадъците, за почти библейската ми борба с министерството на околната среда и водите, за личното ми отношение към отпадъците и за простчките неща от живота, кито н са бягане и прочие, но все пак са природосъобразни и ми доставят някакви радсти.
И чиърс, надявам се, че ти е минала настинката.
Фло, ако са ти течали тръбите заради микро шупли, проблемът си е твой, а не на технологията. На мен, който се занимавам със стомани, не ми обяснявай как през подходящо подбарна и качествено изработена хромникелова тръба пръска вода, щото това е глупост за Нобелова награда.
Ако премиерът ти е толкова запознат с тези неща, не виждам причина да се разиграва целия театър и в последния момент сутринта между срането и кафето премирът ти да вземе най-спасителното за страната ти решение. Не е ли той човекът, който взе преди това решение да се правят бомбажи и прочие? И къде можем да прочетем експертното мнение, кето е наложило това решение на премера ти? Къде изобщо можем да прочетем някаква експертна дискусия, която премиерът ти да е инициирал, та да стане ясно на пртестирщите и на непртестиращите какви са аргументите за и против? Щото аз съвсем бегло прочетох разни неща, но като не съм вещ в тази област не ми остава друго, освен да взема да гледам филмчета и да се пеня по форумите с копи-пейст "аргументи" - нещо, което просто няма как да стане натози етап от живота ми. Ако не се майтапиш, а наистина вярваш в това, което си написал за премиера ти, то тогава съвсем ми се изяснява защо ти пръскат тръбите.