Брях, изненада!
Пълното единомислие, без оглед на това от какъв точно вид е: убедено или пък насилствено наложено, само по себе си е едно много заблатяващо явление.
Стъпвайки на това, Коганев получаваш адмирации за нагледния и убедителен пример, че винаги е възможно и друго мнение, друга коренно различна гледна точка.
В думите ти има патос, има истини, има болка и загриженост. Това също го приемам и разбирам.
Компании от величината на Шеврон, а без съмнение размерът има значение (къде за добро, къде за лошо), никога не са се завъртали тъдява. И за това си прав. Трябва да се отчита, че най-големите в този бизнес са заложили твърдо на газа и надеждите ни да се отскубнем от захапката им в близко бъдеще са съмнителни.
Добре е, все пак, че форумното общуване е благодатно и много демократично.
Няма причина да идваме на един акъл, няма причина и да правим компромиси, че да сближаваме позициите си, както често налага живият живот.
Слушаме и харесваме едно, не харесваме друго. Ти имаш едно мнение за фракинга, аз пък друго. Голямо чудо.
Аз по-горе си признах, че до скоро почти нищо не знаех за това и усещайки заряда на темата, буквално волево си наложих да се ориентирам поне повърхностно. Изпитвам драстичен дискомфорт да приемам или отхвърлям непознати неща само и единствено защото - така "казвали" специалистите.
В резултат, на което, излязох от обречаната и неравна битка с тази тежка материя с едно доста категорично мнение. Субективно и неангажиращо. Скромно! Толкоз!
А има хора дето са превърнали борбата с това (и други сходни) в кауза на живота си.
За теб не знам, ама аз викам да не се тръгва на отчаян кръстоносен поход срещу опонентите.
Я, сипи по едно уйски!