Начев, пътя към ада е постлан с добри намерения, брато!
Аз не им вярвам, че са се отказали. Печелят време и мислят по въпроса как да ни изгърбят, тва е! Тук са заложени такива пари и интереси, че не им пука за здравето на некви си цървули недоволни!
Мое да ни метнат на върбата например с метода, че ще използват некъв друг, безопасен. Върви, че разбери дали е друг.
Обаче, аз съм сигурен, че засега нямат друг (евтин за тях) метод, освен хидравличния (с химия) удар. Ако имаха, щяха да го използват и Франция нямаше да забрани сондажите. Франсетата мноу се грижат за гъзеца си, тъй, че мое да им са верва. Щом те не го искат, начи е кофти работа.
При тръбния сондаж има механично пробиване с абразивна глава до кухините с нефт и газ, а химикалите се просмукват навсякъде в слоевете по вертикала, минаваики през подпочвени води се смесват с тях и коктейла е готов.
Преди време съм чел USA публикации, че в БГ имаме залежи, но поради дълбочината (над 4км. надолу) и липсата на модерен метод ние не моем да ги ползваме. Данните беха от рентгенови и инфраред снимки от техни спътници. Тъй, че отдавна са фърлили око насам и си действат без мноу шум.
Само не требва да се огъваме, брато. За нас пак ще е скъп газа, други ще прават пари с цената на нашто здраве, щот те пият вода от Алпите, а аз, ти и наште хора от замърсената......имам си една любима чешма-извор горе на Беклемето. Дето и да пътувам, минавам оттам да си пийна, мноу е готина. По-надолу има чудесно биволско млеко и сладко от боровинки.... Та мисълта ми е, че ша ни я сасипат хубавата вода теа гьотсурати алчни ненаяли се! (гьот на тур. език =задник)
Минералната и тя нема да мине метър, ми е мисълта!
Не търси морал там, дето го не е имало никога. Познавам отблизо некои екземпляри от средното и от високото управленско ниво и моа да ти кажа, че меня със сичките ми прегрешения, спокойно мое да ме канонизират за светец, баси......(St. Darkside)
П.П. На тая чешма 2010-та, юли месец на връщане от Пловдив (имах обекти там), докато пиех вода, усетих, че некой ма гледа. Обърнах са, и кво да вида: вълк! Голем красавец, синеочко, на не повече от 7до 8 метра от меня. Гледа ме втренчено и не мърда, не мига....и аз не мърдам. Зех да му говора: споко, браточка, пия и бегам (в буквалния смисъл), па той само дет не проговори, ма му усетих мисълта "аре, ако ша пийш, пий, щот съм мноу жаден....и гладен, та ми е нервно, брато! Имаш бонус полвин минута!"
Доналях си термоса, дадох бавно на заден, докопах дръжката на вратата, скочих на седалката и дим да ма нема!
На вълк и политик вера да немаш, квото и да обещават, тва ми е мисълта!