Мога да чуя блеенето на агнетата, пеенето на звънците, подвикването на овчарите, пеенето на птиците, лая на кучатата-пазачи на стадото и да почувствам свежия прозрачен и ароматен въздух!
Страхотно,Оунър!
Но - доенето е много трудоемък процес. Не знам дали за овцете има автоматизирано доене. Ако не - това значи допълнително работна ръка и мисля,че се доят два пъти -сутрин и вечер.
Тази работна ръка трябва да е не каква да е, а такава,която ще може да спазва висока хигиена.
И така - гледачи, доячи, може би отделно - чистачи, че и стригачи. За една друга група работници няма и да споменавам, защото отсега ме боли сърцето за агънцата, дето ще ги пращате да пълнят арабските търбуси.
Отделно -трябва да има много вода, електричество, специални помещения за съхранение на млякото -специално оборудване; отделно - хладилна зала за съхраняване и обработка на месо; отделно - за обработка и съхраняване/зреене/ на сирене.
Отделно- цената на фуража. Не може да си приготвяш всичко сам, пък и дори така да е - това означава включване на още един процес и още работници: например, косачи, най-малкото.И това няма да е достатъчно - царевица за фураж/сеитба,обработка, съхранение/.
Отделно- изкупната цена на млякото: ниска. Т.е. - има много
, които набързо могат да изядат овцете и цялата идилия.
Но- всичко това,което пишеш, звучи страхотно!
Несравнимо е с това да дремеш в офис, да пиеш кафета по цял ден и да трепеш скуката си в Интернет.
Поздравления! Възхищавам ти се:
една блондинка /
макар и само по душа/